|

U Kantonalnoj bolnici u Bihaću obnovljen Odjel za TBC

U Kantonalnoj bolnici u Bihaću obnovljen Odjel za TBC
0
F
FENA
18.12.2013. u 15:12
0
komentara
0

dijeljenja
U Kantonalnoj bolnici u Bihaću obnovljen Odjel za TBC
U Kantonalnoj bolnici Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću, u dijelu zgrade Odjela za infektivne bolesti, danas je svečano otvoren i obnovljeni Odjel za tuberkulozu.
Njegovu izgradnju u vrijednosti od 200.000 KM finansirao je UNDP, koji je osigurao i sav potreban materijal, dok su Ministarstvo zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) i menadžment Bolnice dodatno uložili 300.000 maraka.

"Ovo je samo jedan u nizu projekata, koje je u posljednje dvije godine, zajedno s resornim ministarstvom i menadžmentom Bolnice realizirao UNDP, kroz projekt energetske efikasnosti", kazao je šef regionalnog Ureda UNDP-a u Bihaću Slobodan Tadić.

Odjel raspolaže s 34 kreveta, a svaka soba ima i zasebnu kupaonicu.

Direktor Bolnice Hajrudin Havić kazao je da će pacijenti, koji su trenutno smješteni u Kasarni Adil Bešić, najkasnije do petka biti prebačeni na novi odjel, dok će već sutra biti prebačena sva potrebna oprema za rad.

U toku su i radovi na sanaciji krova, koji bi trebali biti završeni do polovine januara, nakon čega će se uz pomoć UNDP-a, krenuti u obnovu izgorjele laboratorije.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.