{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela sanacija krova na Kantonalnoj bolnici u Bihaću

F
5.12.2013. u 14:22
1
14
Počela sanacija krova na Kantonalnoj bolnici u Bihaću
1
Počela sanacija krova na Kantonalnoj bolnici u Bihaću
Potpuno izgorio krov Kantonalne bolnice u Bihaću (Foto: Arhiv)
Delegacija Vlade i Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK), predvođena premijerom Hamdijom Lipovačom, danas je posjetila Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, gdje je razgovarala s direktorom Hajrudinom Havićem o sanaciji te zdravstvene ustanove, koja je u julu stradala u požaru.
Sanacija krova počela je prije sedam dana. Situacija se malo stabilizirala i uspjele su se organizirati sve službe te zdravstvene ustanove od koje ovisi zdravlje oko 300.000 stanovnika USK-a.

"Nakon što smo uradili idejno rješenje, glavni projekt, reviziju glavnog projekta, dobili urbanističku i građevinsku dozvolu, što je malo i potrajalo, krenuli smo u rekonstrukciju Kantonalne bolnice, krov se radi", kazao je premijer Lipovača.

Dodao je da se istovremeno radi i 3D prezentacija za građane kantona, koja će biti izvršena u naredne dvije sedmice, a koja će pokazati kako će Bolnica izgledati za godinu dana, kada se završi kompletna rekonstrukcija zgrade, odnosno soba, sanitarnih čvorova i drugog.

Lipovača dodaje da se ne odustaje od izgradnje novog bloka Kantonalne bolnice, na čemu će se raditi po završetku rekonstrukcije zgrade stradale u požaru.

"Izvođači radova su već sedam dana na krovu, a UNDP je u projektu dao rok od 50 dana za završetak radova upravo zbog vremenskih prilika, međutim, kako nas vrijeme služi mislim da će to biti završeno i prije", kazao je direktor Bolnice Havić.

Pomoć Bolnici i dalje stiže. Donacijom cisterne kisika u vrijednosti od 5.500 KM, listi prijatelja ove zdravstvene ustanove danas se pridružila i kompanija Messer Tehnoplin Sarajevo, čiji je izvršni direktor Andrej Dremelj uručio donaciju Haviću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: