BiH
15

U Janji kod Bijeljine spriječeno krivično djelo s katastrofalnim posljedicama

FENA
U Janji kod Bijeljine danas je izvršen pretres hotela "Dallas" u kojem je pronađena velika količina izuzetno zapaljivog materijala.
Foto: SRNA
Foto: SRNA

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Bijeljina i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a Republike Srpske, u saradnji s Agencijom za istrage i zaštitu BiH (SIPA), spriječili su danas u Janji kod Bijeljine krivično djelo koje je moglo imati katastrofalne posljedice po ljudski život i imovinu građana.

Ove policijske agencije su došle do operativnih saznanja da na području CJB Bijeljina može doći do izvršenja terorističkog akta ili drugog teškog krivičnog djela radi ugrožavanja sigurnosti građana i imovine u većem obimu te izazivanja vjerske, nacionalne i rasne netrpeljivosti.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Postupajući prema tim saznanjima, policija je prikupila podatke o mogućim objektima napada i jutros su izvršili pretres ugostiteljskog objekta "Dalas" u Janji kod Bijeljine, potvrdila je za Fenu glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Bijeljina Aleksandra Simojlović.

Prilikom pretresa hotela "Dalas" u Janji pronađena je, kako je navela, veća količina pripremljenih zapaljivih tečnosti, eksplozivnih i pirotehničkih materija, koje su bile međusobno povezane radi uništenja ovog objekta, fizički povezanog s većim brojem stambenih objekata za individualno stanovanje.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

"Tokom pretresa pronađeno je više od 100 litara benzina, veći broj plinskih boca i druge materije zapaljivog sadržaja", dodala je Simojlović.

Naglasila je da je blagovremenim djelovanjem policije i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a Republike Srpske spriječeno izvršenje jednog od navedenih krivičnih djela, a policijski službenici nastavljaju rad na rješavanju svih okolnosti koje su mogle dovesti do izvršenja krivičnog djela.

Preduzimanje svih mjera izvršeno je pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljini.