Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
http://forum.klix.ba/stecak-politika-unesco-t82196s125.html#p13124678
Mi Slaveni smo oteli ovu teritoriju prije nešto više od 1400 godina, pobili Ilire i sad kao iskopavamo šta smo zakopali prije jedva 1000 godina kao dokaz nečega?... baš smješno.
Bagra se nakalemila na budžet i uživa vršeći kulturocid na globalno najreprezentativnijem obilježju bosanske civilizacije: stećku. Od ukupne populacije od oko 150 000 stećaka 3 600 stećka su sa ukrasnim motivima, što znaći od 150 stećaka samo 4 su sa ukrasnim motivima. Što znači, od svakih 100 stećaka samo 2.6 ih je sa ukrasnim motivima. Naučno, da bi uzorak bio reprezentativan za populaciju, morao bi sadržavati barem 95% osnovnih obilježja populacije. (...)
Uz to što su od kamena, različito oblikovanog, rasprostranjeni u isključivo nekadašnjim granicama Bosne, najosnovnije obilježje stećaka je da su čisti - nemaju ikakvih ukrasnih motiva, simbola, ornamenata, ... Kako, onda, 2.6 stećaka sa ukrasnim motivima mogu predstavljati 97 bez ukrasnih motiva i da se time, naučno, ne radi o KULTUROCIDU? (...)
U BiH-i, pod supervizijom OUN-a i EU-e, sve je moguće s obzirom na činjenicu da je demonkratija osnovno obilježje vlasti i vladanja te i ponašanja vlastodržaca. Naravno, nesporno je u pitanju kulturocid, kao dio projekta bosnocida.
Ја орем њиву у слалому ради овог камења.
Unikatni,posebni,jedinstveni, a naši Bosanski stećci :)
Jel tebi jasno da su nekad bili sve Bosnjaci bez obzira na vjeru i da su tvoji preci Bosnjaci?
@BosanskiGazija Je li tebi jasno da si se POTURČIO?? Ti si poturica,pa da si KINEZ!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)