Bagra se nakalemila na budžet i uživa vršeći kulturocid na globalno najreprezentativnijem obilježju bosanske civilizacije: stećku. Od ukupne populacije od oko 150 000 stećaka 3 600 stećka su sa ukrasnim motivima, što znaći od 150 stećaka samo 4 su sa ukrasnim motivima. Što znači, od svakih 100 stećaka samo 2.6 ih je sa ukrasnim motivima. Naučno, da bi uzorak bio reprezentativan za populaciju, morao bi sadržavati barem 95% osnovnih obilježja populacije. (...)
Uz to što su od kamena, različito oblikovanog, rasprostranjeni u isključivo nekadašnjim granicama Bosne, najosnovnije obilježje stećaka je da su čisti - nemaju ikakvih ukrasnih motiva, simbola, ornamenata, ... Kako, onda, 2.6 stećaka sa ukrasnim motivima mogu predstavljati 97 bez ukrasnih motiva i da se time, naučno, ne radi o KULTUROCIDU? (...)
U BiH-i, pod supervizijom OUN-a i EU-e, sve je moguće s obzirom na činjenicu da je demonkratija osnovno obilježje vlasti i vladanja te i ponašanja vlastodržaca. Naravno, nesporno je u pitanju kulturocid, kao dio projekta bosnocida.
Prikaži sve komentare (24)