BiH
2

U HDZ-u 1990 otvoreni za dijalog, ali ne žele biti "smokvin list"

FENA
Predsjednik Centralnog odbora HDZ 1990 Nediljko Rimac, govoreći o trenutnoj situaciji u vlasti FBiH, kazao je za Fenu kako službenih kontakata nije bilo te da su stranačka tijela HDZ-a 1990 donijela odluku da su opozicija na svim nivoima.

"Ali, zbog novonastale situacije, da ne budemo predstavljeni kao kočničari, mi im stojimo na raspolaganju, uz jasne uvjete", izjavio je Rimac.

Ti uvjeti su po njegovim riječima vezani za poštivanje njihovih stranačkih načela dok s druge strane ne žele ni za bilo koga biti "smokvin list" što znači da su prema onima koji prihvataju njihov program, stavove, političko opredjeljenje, otvoreni za dijalog.

"U uspostavi parlamentarne većine, mi ne odustajemo od načela koja zagovaramo, a to je suživot i integracija na cijelom području BiH, vraćanje nacionalnog ponosa i dostojanstva hrvatskom narodu, a ne fokusiranje Hrvata kao problem u Federaciji te ne odustajanje od programskih načela stranke i evropskih vrijednosti", kazao je Rimac.

Ukoliko bi došlo do dijaloga i eventualno nekih ponuda u uspostavi većine u oba federalna doma, Rimac je istaknuo da bi o svemu tome trebala odlučiti njihova stranačka tijela.