Turistička ponuda
0

U Hagu promovisana "Zemlja u obliku srca"

Sarajevo-x.com
U Ambasadi Bosne i Hercegovine u Hagu 24. marta 2011. godine održana je prezentacija turističke ponude BiH pod nazivom "Zemlja u obliku srca" kojoj su prisustvovali brojni holandski tour-operatori i novinari koji prate teme iz oblasti turizma.

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Holandiji Miranda Sidran-Kamišalić održala je uvodno izlaganje i tom prilikom pozvala na otkrivanje, kao u ranijem oficijelnom turističkom sloganu, "nove avanture".

U okviru ove manifestacije svoju ponudu su predstavili agencija iz BiH "Eko Pliva" (projekt eko-turizma u području rijeke Plive), te turistički agenti porijeklom iz BiH čije agencije u Holandiji nude aranžmane i ekskurzije u BiH "Herzegovina Lodges" i "Behar Travel".

U okviru prezentacije turističke ponude održana je i prigodna izložba umjetničkih fotografija holandskog fotografa Villema Larosa, na kojima su predstavljeni predjeli i ljudi Hercegovine, prikazan promotivni film Enjoy Life, te održan mini koncert virtuoza na harmonici, umjetnika porijeklom iz BiH, Nihada Hrustanbegovića.

Također, održana je i posebna polusatna prezentacija iPhone aplikacije BH Navigator, prvog mobilnog turističkog vodiča BiH, agencije za komunikacije iz Sarajeva Mark IN. Na kraju prezentacije, prisutni su imali priliku uživati u degustiranju vina i specijaliteta iz naše zemlje.