{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naša zemlja predstavljena na sajmu za biciklizam, pješaćenje i rekreaciju

F
28.2.2011. u 17:11
0
9
Naša zemlja predstavljena na sajmu za biciklizam, pješaćenje i rekreaciju
0
Naša zemlja predstavljena na sajmu za biciklizam, pješaćenje i rekreaciju
Turističke agencije iz Bosne i Hercegovine su prvi put svoju ponudu predstavile na najvećem sajmu za biciklizam, pješačenje i rekreaciju "Fiets en Wandelbeurs“ 26. februara u Amsterdamu.
Pod zajedničkim sloganom "Brave Enough - Bosnia and Herzegovina“ svoju ponudu predstavili su Greenvisions and Ciklo Centar iz Sarajeva, KES Limit i Aquarius d.o.o. iz Bihaća, Highlander tim iz Foče, Scorpio iz Zenice, Europe rafting iz Konjica, te Guide Line, Zepter passport i PAOK iz Banja Luke. Ovo je najveći događaj za ljubitelje biciklizma, pješačenja i rekreativnih programa koji se održava u zemljama Beneluksa.

Na sajmu je bilo prisutno više od 450 izlagača iz zemalja Evrope i svijeta koji su svoje programe predstavili na površini od 21.000 kvadratnih metara. Po procjeni organizatora sajam je posjetilo oko 30.000 posjetitelja.

Posjeta sajmu pokazuje da raste interes za ovaj vid turizma u Evropi.

“Ovo je pravo vrijeme za predstavljanje i prodaju turističkih programa naše zemlje jer sada mnogi odlučuju gdje otići tokom ljeta”, izjavio je Ermin Lipović iz KES “Limit” dodavši da u potpunosti ide u prilog i činjenica da je nedavno uspostavljen i direktni povoljni let BH Airlinesa Sarajevo-Amsterdam.

Po riječima bh. izlagača posjetioci štanda “Brave Enough - Bosnia and Herzegovina” najveći interes su pokazali za planinarenje i kulturno-historijsko naslijeđe u BiH .

Predstavljanje turističkih programa iz oblasti avanturističkog turizma na sajmu u Amsterdamu podržao je projekt FIRMA koji finansiraju USAID i Sida a sljedeći sajam na kojem će se predstaviti bh. ponuda avanturističkog programa u okviru podrške ovog projekta je ITB sajam koji se održava u Berlinu od 9. do 13. marta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: