BiH
24

U Facebook kampanji prikupljeno 2.100 KM za SOS Dječije selo Sarajevo

Klix.ba
U SOS Dječijem selu Sarajevo je upriličeno uručenje čeka kompanije Grateks ukupne vrijednosti 2.100 KM.

Facebook kampanja organizacije SOS Dječija sela BiH i kompanije Grateks "Vi lajkajte, mi doniramo", s ciljem prikupljanja sredstava potrebnih za nabavku zimske odjeće za deset dječaka i djevojčica u SOS Dječijim selima BiH započela je u ponedjeljak, 21.10.2013.

Grateks je svaki lajk vrednovao sa 1 KM, a tokom pet dana kampanje su korisnici društvene mreže Facebook dali 1.943 lajka. Kako je iznos od 2.100 KM potreban za nabavku zimske odjeće deset djevojčica i dječaka, kompanija Grateks je bez obzira na broj prikupljenih lajkova donirala puni iznos.

"U ime kompanije Grateks se zahvaljujemo svim korisnicima društvene mreže Facebook koji su prepoznali našu dobru namjeru i dali svoj lajk za plemeniti cilj. Zahvalnost dugujemo i svim medijskim kućama koje su pozitivno izvještavale o samom toku kampanje, pružajući nam veliku podršku. Željeli smo pokazati da se odgovornost prema društvu i potrebama zajednice unutar koje djelujemo može i treba integrirati u sistem poslovanja gradeći pozitivan okvir djelovanja komercijalnog sektora. Dodatno smo ovom aktivnošću željeli potaknuti i druge kompanije da prepoznaju značaj ulaganja u budućnost djece", izjavila je Jasenka Paralija-Jaganjac, marketing manager Grateksa.

“Prijateljstva sa korporativnim sektorom i podrška koju nam pružaju kompanije poput Grateksa osiguravaju najbolji mogući oblik porodične brige za djecu bez roditeljskog staranja. Koristimo priliku da damo veliki lajk kompaniji Grateks i svim dragim prijateljima SOS Dječijih sela BiH koji su svojim zalaganjem omogućili ovu za nas vrijednu donaciju", istakao je Damir Mahmić, direktor SOS Dječijeg sela Sarajevo.

Tokom potpisivanja ugovora Mahmić i Paralija-Jaganjac su najavili nastavak saradnje i prijateljstva između SOS Dječijih sela BiH i Grateksa.