Humanitarne akcije
239

Akcija pomoći SOS Dječijim selima: "Vi lajkate, mi doniramo"

FENA
Facebook kampanja organizacije SOS Dječija sela BiH i kompanije Grateks - "Vi lajkajte, mi doniramo", jedan lajk - jedna KM, počinje danas od 12 sati.

Cilj kampanje jeste prikupiti sredstva potrebna za nabavku zimske odjeće za jednu SOS porodicu u SOS Dječijim selima BiH.

"Danas od 12 sati počela je naša humanitarna akcija u kojoj zajedno sa našim građanima i građankama želimo prikupiti sredstva potrebna da deset dječaka i djevojčica iz SOS porodica dočeka toplu zimu. Jedan lajk ima vrijednost jedne konvertibilne marke u ovoj akciji i nadamo se da ćemo uz potporu naših fanova brzo prikupiti potrebna sredstva", kazala je Jasenka Paralija-Jaganjac, marketing menadžer Grateksa.

Direktor SOS Dječijeg sela Sarajevo Damir Mahmić je rekao da je kompanija Grateks, inicirajući ovaj vid suradnje, odlučila demonstrirati svoju društvenu odgovornost te, odgovarajući na potrebe zajednice, osigurati sredstva koja će omogućiti kupovinu zimske odjeće za jednu SOS porodicu.

"Iskreno vjerujemo da je ovo dobar primjer suradnje privrednog sektora i humanitarne organizacije usmjerene na brigu o djeci bez roditeljskog staranja i djece u potrebi, te šire zajednice koja će, svojim uključivanjem putem Facebooka, dati svoj doprinos", istakao je Mahmić.

Kampanja će trajati do petka, 25.oktobra, kada je planirano uručenje čeka i donacije koja će osigurati kupovinu zimske odjeće za jednu SOS porodicu, saopćeno je iz organizacije SOS Dječija sela BiH.

Učešće u humanitarnoj akciji ostavruje se 'lajkom' na oficijelnu Facebook stranicu Grateks MODA MODA.