{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djeca SOS Dječijih sela BiH uživala u zabavi i paketićima

F
29.12.2013. u 14:27
46
11
Djeca SOS Dječijih sela BiH uživala u zabavi i paketićima
46
Novogodišnju zabavu i podjelu paketića za djecu koja odrastaju u SOS porodicama u SOS Dječijem selu Sarajevo i djecu uposlenika priredile su kompanije Bilim Pharmaceutical i Sarajevofarm.


Djeca su imala priliku uživati u priredbi, druženju sa Djeda Mrazom, prazničnoj trpezi, takmičenju u slaganju puzzle. Radost, smijeh i graja obilježile su ovu nedjelju u SOS Resursnom centru Hermann Gmeiner.

Bilim Pharmaceutical i Sarajevofarm su pored druženja za djecu, donirali 2.000 KM, kao i OTC proizvode koji će uz nadzor porodičnih ljekara biti na raspolaganju SOS Dječijim selima BiH.

Obezbjeđena je i dugoročna stipendija za jedno dijete iz SOS Dječijeg sela Sarajevo."Kako su djeca najugroženija kategorija u našem društvu, osobito djeca bez roditeljskog staranja, obaveza svih nas koji imamo mogućnosti je da pomognemo i olakšamo svaki njihov trenutak kako bi uvidjeli da neko ipak brine o njima. Ovim projektom, želimo donijeti osmijehe na dječija lica i radost u njihove živote", izjavio je direktor Bilim Pharmaceuticala Amir Morankić.

"Tim projektom želimo da potaknemo i druge kompanije, ali i pojedince na isto razmišljanje i slične aktivnosti, kako bi uvidjeli da su djeca najdragocjenija i da njima prvo trebamo pomoći", kazao je direktor Sarajevofarma Edin Hebibović, saopćeno je iz SOS Dječija sela BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: