|

Djeca SOS Dječijih sela BiH uživala u zabavi i paketićima

Djeca SOS Dječijih sela BiH uživala u zabavi i paketićima
46
F
FENA
29.12.2013. u 14:27
11
komentara
46

dijeljenja
Novogodišnju zabavu i podjelu paketića za djecu koja odrastaju u SOS porodicama u SOS Dječijem selu Sarajevo i djecu uposlenika priredile su kompanije Bilim Pharmaceutical i Sarajevofarm.


Djeca su imala priliku uživati u priredbi, druženju sa Djeda Mrazom, prazničnoj trpezi, takmičenju u slaganju puzzle. Radost, smijeh i graja obilježile su ovu nedjelju u SOS Resursnom centru Hermann Gmeiner.

Bilim Pharmaceutical i Sarajevofarm su pored druženja za djecu, donirali 2.000 KM, kao i OTC proizvode koji će uz nadzor porodičnih ljekara biti na raspolaganju SOS Dječijim selima BiH.

Obezbjeđena je i dugoročna stipendija za jedno dijete iz SOS Dječijeg sela Sarajevo."Kako su djeca najugroženija kategorija u našem društvu, osobito djeca bez roditeljskog staranja, obaveza svih nas koji imamo mogućnosti je da pomognemo i olakšamo svaki njihov trenutak kako bi uvidjeli da neko ipak brine o njima. Ovim projektom, želimo donijeti osmijehe na dječija lica i radost u njihove živote", izjavio je direktor Bilim Pharmaceuticala Amir Morankić.

"Tim projektom želimo da potaknemo i druge kompanije, ali i pojedince na isto razmišljanje i slične aktivnosti, kako bi uvidjeli da su djeca najdragocjenija i da njima prvo trebamo pomoći", kazao je direktor Sarajevofarma Edin Hebibović, saopćeno je iz SOS Dječija sela BiH.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...