BiH
0

U Domu zdravlja Doboj otvorena škola za trudnice

FENA
Doboj
Doboj
Dom zdravlja Doboj i Family-Plus, ekskluzivni i ovlašteni partner vodeće evropske i svjetske banke matičnih ćelija Cryo-Save, danas su svečano obilježili otvaranje škole za trudnice.

Donacija firme Family-Plus u iznosu od 15.000 KM u sredstvima, opremi i učilima je pomogla da Škola za trudnice u Domu zdravlja Doboj osigura najviše standarde i pruži optimalne uslove svim trudnicama i budućim majkama iz regije Doboja da se kroz trudnoću što bolje pripreme za porođaj i majčinstvo.

Prostor škole se nalazi u okviru Ginekološke službe Doma zdravlja Doboj, i za sada je jedina škola ove vrste na regiji Doboj.

Iz Family-Plusa je saopćeno da je u proteklom periodu preko 1.850 porodica pohranilo matične ćelije svojih najdražih i da je 20 porodica ušlo u Program besplatnog porodičnog pohranjivanja,

"Donijeli smo odluku i izdvojili finansijska sredstva da pomognemo u osnivanju i reaktiviranju škola za trudnice u 20 lokalnih zajednica u BiH, od toga 10 u RS i 10 u Federaciji BiH”, izjavila je Sanja Todorović-Vujičić, generalna direktorica Family-Plusa.