Komentari (236)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Roditeljima koji nisu vakcinisali djecu na obavezne vakcinacije treba spucat kaznu od 10.000 KM....
@uBijediLjubavBlijedi u pravu si i moja nana dozivjela 83 bez vakcina, jeste da joj je 9 brace i sestara umrlo od tih kojekakvih 'bezazlenih' bolesti ali sta sad...
@uBijediLjubavBlijedi bolestan si zato sto pusis travu puno. prestani pusiti i mozda ces biti bolje iako sumnjam jer ti je trava unistila dobar dio mozdanih celija
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Nisu ovo one vakcine koje smo mi primali dok se ovde znalo šta je zdravstvo, inspekcija i kontrola. Ovo što nama danas šalju, to je blago rečeno sumnjivog kvaliteta. Kad priznaju da imaju posebne standarde za prehrambene proizvode kad je zapad i istok Evrope u pitanju, šta li tek u vakcine stavljaju.
Eto ti znaš kakva je vakcina. Pročitao na internetu. Seljanke otkrile internet pa negdje pričitale da će im djeca dobiti autizam ako prime vakcinu. Treba im policija oduzeti djecu, odvesti na vakcinisanje i vratiti tek kad prođu kurs surfanja.
Vakcinisanje je spasilo svijet od epidemija koje su uzimale milione zivota.
PRIKAŽI ODGOVORE (22)
obavezne vakcinacije uvesti zakonom... i sam sam bolovao zausnjake i to nije nimalo ugodno bolovi su neizdrzivi... tad sam imao 18 god, za djecu od 8-15 to su prejaki bolovi
Ne znam zaista zasto bi neko vakcinisao danas svoje dijete kad je danasnjim vakcinama istekao rok i treba da se dijete razboli ili ne daj Boze da umre ? Ne budite ludi....
Reko bi ti da ne budes glup ali je ocito kasno za to.
Nek si nam ti strucnjak rekao, inace vrsni epidemiolog i imunolog sa svojim klinickim iskustvom i naravno letimicno procitanim tekstom na kojekakvom portalu, sto ti daje za pravo da nekom dajes dijagnozu i savjetujes sta je bolje
U ZENICI JE BILA EPIDEMIJA ZAUSNJAKA I SVI KOJI SMO JE IMALI SMO BILI VAKCINISANI! OBJASNJENJE!
Nasa djeca su gladna i to je istina. To sto vi ne zivite u dijelu gdje jesu i to sto vi to ne vidite samim tim tesko se i suosjecate. Zao mi je nije dovoljno. Ako zelimo biti napredni i pratiti napredni svijet onda omogucimo djeci da dobiju kakvu takvu ishranu, pa tek se bavimo vakcinama. Ne budimo sebicni. Pogledajte statistiku bolesti od ishrane, pa tek onu od tih bolesti. Vi ste vakcinisali, budite bezbrizni onda i ne ubjedjujte druge.
Mi jesmo, ali ti i takvi niste i dovodite u opasnost ostalu djecu koja nisu, sto vodi bolesti, komplikacijama, povecanim troskovima..Ako je gladno digni dupe i za motiku, peri prozore, haustore i sl, za svoje dijete i na mjesec cu ici, a ne raditi 3 posla, ukini internet to je dodatnih 40-tak km u budzetu zar ne? Za jbne cigare ce vecina tek tako dati 5 km i dundulit, umjesto kile voca za dijete? I nama treba kao u Norveskoj uvest kviz prije komentarisanja tema o kojima pojma nemate...
@Majra1979 al i ti seres ko grlica, mnogo bi da pametujes za osobu od 40 godina koja visi po kliksu. Sto ti pametnice ne ukines internet pa stavi 40 KM u svoj budžet ? Jesi mi naucnik, znaci rjesenje za sve ljudi koji se muce je ukinut internet,struju, auto i sve ostalo sto olaksava zivot da bi imali jesti ? Ebes poslove i fabrike i to da se obezbjedi...Covjek nije napisao da njegova djeca gladuju nego da ima priliku vidjeti to. Treba tebe dobro iz*ebat da se malo primiris
PROGLASITE STANJE ELEMENTARNE NEPOGODE U ČITAVOJ DRŽAVI KONJINE NEDOHEBANE!!!!!!!! PA OVO JE NEIZDRŽIVO, NISMO JOS ARAPI POSTALI DA NAM NE SMETA, BAGRO HEBENA !!!!!!!!!!! OD TRI RADIM DOK DODJEM DO RADNOG MJESTA TREBA DA SE KOMIRAM PIZDHA VAM MATERINA!!!!!!!!!!!!CUJE LI ME KO OD NADLEŽNIH ILI STE SVI NA HAVAJIMA HLADITE MUDA!!!!!!!!!
hoces li moci da odes po platu ili da ti neko dostavi ? pizdo neradnicka
Roditelji vakcinisane djece ne moraju uopste da se brinu sto drugo roditelji nisu vakcinisali svoje dijete, jer prisjetimo se da ste vi bas vakcinisali dijete i sigurno je. Stoga, cemu briga??
Ma da, ko šljivi djecu koja nisu dovoljno stara da se vakcinišu, ko šljivi djecu koja su se rodila sa slabim imunitetom, ko šiša ostatak svijeta. Bitno je da se ti osjećaš nadmoćno jer si prevario farmakomafiju.
Ma da, ko šljivi djecu koja nisu dovoljno stara da se vakcinišu, ko šljivi djecu koja su se rodila sa slabim imunitetom, ko šiša ostatak svijeta. Bitno je da se ti osjećaš nadmoćno jer si prevario farmakomafiju.
Ako vi zelite da vjerujete da je sve tako bajno i sjajno i da se osjecate jako suvremeno i nacitano jer podrzavate vakcinisanje iako ga ni sami niste istrazili. Slazem se da su vakcine iskorijenile mnoge bolesti, ali ne smijemo biti iskljucivi po pitanju za sto sluze danas.
Zbate minuse pucati a sve neki strucnjaci a niko da mi objasni KAKO je dijete dobilo zausnjake isti dan kad je primilo mmr?!
Vakcina ne djeluje trenutno, nekad se i ne primi (ne izazove imuni odgovor). Ako se vakcina primi a dijete oboli, obično je to blaži oblik (ako je teži oblik imuni odgovor je izostao) U slučaju nevakcinisanja, bolest u pravilu bude u punoj snazi (zavsi od trenutnog imuniteta)
Od zaušnjaka možeš ostati neplodan. To je dobro jer se geni imbecilnih roditelja neće proširiti na sljedeće generacije. Šteta doduše za djecu ni kriva ni dužna.
Roditelji se normalno brinu,ali za sve postoji rizik tako i za vakcinu. Nista nije sigurno pa ni one. Odredjeni procenat djece ne podnosi vakcine pa dolazi do komplikacija,zbog toga i razumljivi strah.
Roditelji zaboravljaju da zarazne bolesti imaju mnogo gore i mnogo češće posljedice. Nisam ni ja ljubitelj lijekova, ali znam šta mogu uraditi zarazne bolesti i zato se uvijek kladim na vakcine.
Ljudi, nije problem u vakcini vec u onome sta se DANAS nalazi u njoj. Usput, kad sam bio dijete imao sam i kozice i zausnjake, ne ja - cijela generacija; pa sta? Glupost. Vakcina danas nije isto sto prije dvadesetak godina - i moramo biti svjesni da nije sve sto nam pričaju - istina.
Niko je nikada nije imao u mojoj porodici i medju prijateljima a niko nije vakcinisan, nisam ni sam. Sve su to brojevi i vjerovatnoće. Ali u svakom slucaju - kako rekoh - vakcina danas i nekad nemaju veze jedna s drugom.
Zaušnjaci kod dječaka/muškaraca mogu dovesti do steriliteta, iz tog razloga se uvela vakcina. Vodene kozice/varicelle/pljuskavice ni danas nisu na spisku obavezne imunizacije, u drugim zemljama se daje kao opcionalna, također izuzeta od obaveznih i preporučenih.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ja mislim da svako dijete treba biti vakcinisano, ali da kvalitet vakcine treba biti kao u zemljama EU, pri tome ne mislim na istocni blok. Nesto ne vjerujem da nama ne salju smece od vakcina kao sto salju otpatke sto se tice hrane. Neki dan jedan proizvodjac iz Njemacke priznao
da su prodavali keks sa maslacem bez maslaca!!! Za trziste istocne Europe.
Dakle roditelji, odvedite dijete u Njemacku i tamo vakcinisite dijete, a ovdje to u zdravstveni karton upisite.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Boo-hoo, bolje ospice nego autizam ili autoimune bolesti.
@Kaktushaptus Istina jeste da niko znanstveno nije dokazao da autizam uzrokuju vakcine, ali nije ni dokazano da mobitel od prve godine uzrokuje! Nadam se da nisi ljekar je suvise hrabro dajes zakljucke. Pocijepaj diplomu!
@Kaktushaptus Bravo!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Naravno da pada broj vakcinisanih kad se glupi roditelji informisu preko facebook-a a odbacuju 100+ godina naucnih istrazivanja
Svasta citam i imam podijeljeno misljenje o tome.. Kazete oboljeli od ospica... Pa ja sam sve vakcine privimio jos kao dijete, pa opet dobio ospice..
Ne postoji vakcina protiv ospica koje si ti prebolovao tj. vodenih ospica/pljuskavica ili kako vc
Ospice/krzamak/morbili i kozice/pljuskavice/varicelle nisu isto.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)