{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U delegaciji BiH nije postignut dogovor o tome kako će ko glasati

F
10.4.2014. u 11:04
1
11
U delegaciji BiH nije postignut dogovor o tome kako će ko glasati
1
U delegaciji BiH nije postignut dogovor o tome kako će ko glasati
Članovi Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) demantirali su danas u izjavi Feni da je među članovima delegacije postignut dogovor o tome kako će se glasati danas u odnosu na rezoluciju o stanju u Ukrajini i statusu Rusije u oovj organizaciji.
Jedan od članova bh. delegacije, koji je za sada želio ostati anoniman, demantirao je izjave koje su prenijeli bh. mediji da će se danas glasati o isključivanju Rusije iz Vijeća Evrope, već je pojasnio da će se glasati o ukidanju prava glasa ruskoj delegaciji u PSVE do kraja 2014. godine.

Naime, članica delegacije PSBiH Milica Marković izjavila je ranije kako "događanja u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope nagovještavaju da bi na dijelu zasjedanja u ovoj instituciji mogla da bude usvojena rezolucija o isključenju Rusije iz Vijeća Evrope".

Marković je navela da je u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope juče velikom većinom glasova usvojena rezolucija o aktuelnoj situaciji u Ukrajini i funkcionisanju aktuelne ukrajinske vlasti, kojom je pružena podrška tim vlastima, a Rusija osuđena zbog, kako se navodi u rezoluciji, aneksije Krima.

- Usvajanje rezolucije ukazuje da bi poslanici danas mogli da glasaju i za rezoluciju kojom se Rusija isključuje iz Vijeća Evrope. Vjerovatno će većina koja je jučer izglasala ovu rezoluciju i stala na stranu aktuelnih vlasti u Ukrajini danas biti protiv Rusije - izjavila je Marković.

Ona je također rekla da je u Stalnoj delegaciji Parlamentarne skupštine BiH dogovoreno da ona danas glasa protiv rezolucije o isključenju Rusije iz Vijeća Evrope, a da ostali članovi – Saša Magazinović, Ismeta Dervoz i Senad Šepić budu uzdržani.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: