Komentari (176)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne kontam zasto onda nasi politicari jednostavno Dodika ne zovu bosanskim pravoslavcem, i rijesem problem? Ista logika :)
Izgleda da je i faraon bio srbin po ovima sa istoka :D :D Kakvi bosanski srbi i srbi, to su Bošnjaci pravoslavne vjeroispovijesti, svi su to bili prije Kraljevine SHS, Bošnjaci pravoslavne, katoličke i islamske vjeroispovijesti.
Ja sam Bosanac musliman, Bošnjak ne znam ni sta je, ko nam nametnu, meni je to pogrdno
Totalna glupost. Da li je musliman iz Alzira bosnjak il musliman? Ne znam odakle ta rijec bosnjak
Veoma mi je zao sto zivite u zabludi to ce nas i kostat drzave
Au al ste licemerni. Smeta vam ako vas neko nazove muslimanima iako ste do devedesesetih i sami sebe zvali tako a ne smeta vam kad vi Srbe u Srbiji nazivate Srbijancima iako oni sebe nikad ne zovu tako vec samo i iskljucivo Srbima. Znaci vi mozete druge zvati kako vam cef a drugi ne smeju vas. Nece da moze.
Mislim da se treba prikloniti Dodikovom načinu konverzacije te i ostale narode nazivati pravoslavcima, katolicima i ostalima (koji su svakako bosanci) sto bi po njegovom značilo da smo svi Bosanci. Bravo Mile majstore. Konačno!
U svakom slučaju je pokušaj omalovažavanja i svođenje jednog naroda, kojeg je u BiH više od 50%,na nivo vjerske grupacije. A šta je sa Bošnjacima koji nisu vjernici, oni ne mogu biti muslimani, jer su muslimani vjerska odrednica onih koji poštuju i praktikuju islam?! Svaki Bošnjak nije i musliman, jao što ni svaki musliman nije Bošnjak!
pa neka becirovic njih zove bosanskim pravoslavcima i to je to!
Citam Envera Redzica nedavno, on oslovljava Bosnjake Muslimanima, ali kad citira dokumente koje su pisali ti Muslimani, u njima stoji: Mi Bosnjaci...
Pa logično da nije bosanski srbin, nego bosanski pravoslavac.
Ma jok nije, to on od milja 🤣
NAravno da Bosanki Pravoslavci ne koriste govor mržnje. Povijesno i oni su Bošnjaci te nije jasno kako bi bosanki muslimani ima ekskluzivno pravo na imenu Bošnjak. U tom smislu i red je nagalsiti na koje bošnjake se misli.
Eto nije od silne ljubavi tako kaze,on kad govori vidi se da sa mržnjom govori
Smiješno
To sve govori o njemu i takvima. Dovoljno.
jok eto, vi ste brazilski Srbi... naravno da ste bosanski kad ste iz bosne (ili hercegovine)
jeste srbi to vam niko ne spori ali ste srbi iz Bosne i Hercegovine tj,bosanski srbi u ratu vam to nije smetalo, a ni prije rata
Neka mrzi, mrzimo i mi njega, olos pravi