{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Cazinu seminar za nezaposlene slijepe i slabovidne osobe

F
23.4.2012. u 14:55
0
0
U Cazinu seminar za nezaposlene slijepe i slabovidne osobe
0
U Cazinu seminar za nezaposlene slijepe i slabovidne osobe
Cazin
U okviru programa "Profesionalno informiranje, savjetovanje i procjene profesionalnih mogućnosti za unapređenje zapošljavanja slijepih u Federaciji BiH", u Cazinu je danas počeo dvodnevni seminar za nezaposlene slijepe i slabovidne osobe Unsko-sanskog kantona.
"U našoj zemlji ima oko pet hiljada slijepih osoba, oko 600 je školovano i radnosposobno i uglavnom svi čekaju posao", istakao je menadžer programa Almas Kulović.

Prema podacima Saveza slijepih građana USK-a, u tom kantonu je 315 slijepih osoba od kojih je 95 posto bez posla.

Stoga bi, smatra predsjednik Saveza Jusmir Alibabić, ovakvi seminari trebali prije svega utjecati na svijest privrednika i svih ostalih koji bi mogli pomoći slijepima da lakše dođu do posla i da žive od svoga rada.

Danas, prvog dana seminara prezentirane su teme vezane za zakonske pretpostavke za zapošljavanje slijepih u Federaciji BiH, obrazovanje slijepih, njihovo stručno osposobljavanje u skladu sa zahtjevima tržišta rada, postojeće stanje i iskustva u regiji i svijetu.

Seminar se nastavlja sutra, a najviše će biti riječi o stjecanju novih znanja i vještina u procesu aktivnog traženja posla kroz praktičnu obuku i trening, javlja RTV Cazin.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: