BiH
1

U Cazinu održana druga parada maturanata

FENA
Ovogodišnja generacija cazinskih maturanata veća je za stotinjak učenika u odnosu na prošlu godinu, kada je održana Prva parada cazinskih maturanata.

Cazin ove godine ima 722 maturanta u četiri srednje škole - Gimnaziji, Prvoj i Drugoj srednjoj školi te Medresi "Džemaluddin Čaušević“.

Velika kolona mladih u plavo-žutim majicama prošetala je od Trga Alije Izetbegovića do Trga zlatnih ljiljana u Cazinu, čime je i otvorena ovogodišnja parada.

Mladima je maturu čestitao domaćin ovog svečanog događaja, načelnik općine Cazin Nermin Ogrešević, a potom su se za roštilj i sokove pobrinuli vijećnici Općinskog vijeća Cazin.

Zabavni dio počeo je navijačkom himnom nogometne reprezentacije BiH s obzirom da je naglašeno da je ovo generacija koja će svoju maturu pamtiti i po godini kada je BiH učestvovala na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Tokom ovog mjeseca bit će održane i maturske večeri, te ples maturanata za knjigu Guinnessovih rekorda kojem se Cazin ove godine prvi put pridružuje.

Jedna od najmnogoljudnijih općina u BiH među prvima je i kada je broj maturanata u pitanju, što je još jedan razlog da Cazin bude ponosan i da maj bude mjesec cazinskih maturanata.