BiH
13

Pripreme za Maturantsku paradu ulaze u završnicu

Klix.ba
Generalna proba pred sutrašnju Maturantsku paradu održana je danas na Termalnoj rivijeri Ilidža.

Maturanti su uvježbali korake kako bi pred Narodnim pozorištem u petak, sinhronizirano sa kolegama iz evropskih i bosanskohercegovačkih gradova, još jednom oborili Guinessov rekord u najvećem sinhroniziranom plesu na svijetu.

Ovogodišnja parada bit će velika humanitarna akcija. Organizatori pozivaju sve građane da učestvuju u akciji prikupljanja pomoći sunarodnjacima koji su ostali bez domova usljed poplava i klizišta. Akcija počinje u 09:00 sati ispred zgrade Svjetlosti i trajat će do 14:00 sati. U humanitarnim akcijama već je prikupljeno dosta odjeće, hrane i vode zbog toga apelujemo na donatore da ponajviše poklanjaju sredstva za čišćenje.

U petak naveče maturante će u Cinemas clubu (Sloga) zabavljati grupa Zoster a novac od ulaznica će biti proslijeđen stanovništvu iz poplavljenih područja.

Glavni organizator Maturantske parade, Plesni klub "Urška“ iz Ljubljane, otvorio je brojeve telefona preko "BLIC NETA“. Sredstva prikupljena na ovaj način bit će preusmjerena na račune nekih uništenih škola u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Građani Bosne i Hercegovine pridružite se maturantima i donesite svoje priloge kako bismo zajedno pomogli oporavak naše zemlje.