{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Maturanti iz cijele BiH će tokom Maturantske parade skupljati pomoć

21.5.2014. u 15:40
122
1
Maturanti iz cijele BiH će tokom Maturantske parade skupljati pomoć
122
Maturanti iz cijele BiH će tokom Maturantske parade skupljati pomoć
Maturantska parada je manifestacija koja se već osmi put održava u Bosni i Hercegovini kao dio velikog projekta koji se sinhronizirano odvija u 12 evropskih zemalja sa preko 90 gradova sudionika u najvećoj maturantskoj zabavi na svijetu.
Svake godine maturanti tačno u podne plešu šestominutnu koreografiju i na taj način pokušavaju da obore Guinessov rekord u sinhroniziranom plesu, što im je do sada šest puta pošlo za rukom.

Ove godine iz Bosne i Hercegovine u projektu sudjeluju maturanti iz Sarajeva, Jablanice, Visokog, Travnika, Zenice, Bihaća, Cazina i Sanskog Mosta.

Zbog nesreće koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Hrvatsku Maturantska parada pretvara se u veliku akciju prikupljanja pomoći za nastradale u katastrofalnim poplavama. Svi maturanti koji će u petak proći ulicama svojih gradova u karnevalu podrške našoj reprezentaciji na Svjetskom fudbalskom prvenstvu donijet će svoje priloge koje će organizator Maturantske parade podijeliti najugroženijim osobama. Ovim činom maturanti iz Bosne i Hercegovine na najbolji način će pokazati da se na njih njih može računati i u najtežim trenucima.

ASA Prevent grupacija je i ove godine podržala projekat Maturantske parade, osiguravši svim učesnicima rekvizite uz koje izvode svoju koreografiju. Vrijedni zaposlenici Prevent Safetyja iz Goražda pripremili čak 1.000 plavih i 1.000 žutih majica u kojima će maturanti na glavnim trgovima svojih gradova otvoriti 1.000 bijelih kišobrana koje je obezbjedila ASA grupacija. Također, ASA Prevent grupacija će sudjelovat i u humanitarnoj akciji zajedno sa organizatorom.

Novac od ulaznica na koncert grupe Zoster koji će se u subotu naveče održati u Cinema Clubu takođe će biti proslijeđen stanovništvu iz poplavljenih područja.

Zahvaljujemo se i glavnom organizatoru Maturantske parade, Plesnom Klubu Urška iz Ljubljane, koji je otvorio brojeve telefona preko Blic Neta. Sredstva prikupljena na ovaj način bit će preusmjerena račune nekih od uništenih škola u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Građani Bosne i Hercegovine pridružite se maturantima i donesite svoje priloge kako bismo zajedno pomogli oporavak naše zemlje.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: