BiH
0

U Briselu primili k znanju vijesti o IPA fondovima

FENA
Zlatko Lagumdžija (Foto: Fotoservis)
Zlatko Lagumdžija (Foto: Fotoservis)
Ured visoke komesarke Evropske unije za sigurnosnu i vanjsku politiku, Catherine Ashton, primio je k znaju jučerašnju izjavu predsjednika Socijaldemokatske partije BiH Zlatka Lagumdžije da je sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom postigao načelni sporazum da se sačuva svih 96 miliona eura namijenjenih BiH iz IPA fondova i da se spornih osam miliona potroši sa državnog nivoa, kazala je danas Feni glasnogovornica Ureda Maja Kocijančič.
  • Primili smo k znanju novi razvoj događaja, ali nemam ništa dodati na ono što je ranije rečeno, kazala je Kocijančič, upitana kada se može očekivati konačna odluka evropskih institucija vezana za finansiranje projekata u BiH iz sredstava Instrumenta pretprijemne pomoći (IPA).

Naime, kako danas prenose bh. novine, Kocijančič je jučer izjavila da je pitanje još otvoreno i da će "odluka o sudbiji IPA projekata za 2011. godinu biti sigurno donesena u narednim danima".

Zbog nepostojanja dogovora u BiH iz Brisela su proteklih dana više puta upućivana upozorenja da BiH može ostati bez sredstava iz IPA fondova, odnosno da će ta sredstva biti preusmjerena drugdje u regionu.