BiH
0

U Brčkom javna kuhinja počela s radom

FENA
Brčko
Brčko
Šefica Pododjela za socijalni rad u Vladi Brčko Distrikta BiH Nataša Stevanović izjavila je da je nakon tri i po mjeseca, koliko nije radila, Javna kuhinja u Brčko Distriktu od 16. aprila ponovo počela s pružanjem usluga organizovane prehrane za 180 korisnika ovog prava.

"Tri i po mjeseca se rješavao problem rada Javne kuhinje, odnosno žalbi nekih od ponuđača na tender koji je otvoren 27. decembra 2011. godine, tako da u tom periodu usluge Javne kuhinje nisu bile prisutne na području distrikta", pojasnila je Stevanović.

Po njenim riječima, usluge javne kuhinje koje podrazumijevaju dobijanje jednog obroka u toku dana, sada koristi 180 osoba koji su u periodu januar-februar 2012. aplicirali za ovaj vid organizovane prehrane.

"Iako ima više aplikanata, sami kriteriji i sredstva od 300.000 maraka za ove svrhe nas dovode do broja od 180 do 200 korisnika i činjenicu da je nemoguće zadovoljiti potrebu za uslugama većeg broja korisnika", istakla je Stevanović.

Javna kuhinja će usluge korisnicima na osnovu ovog tendera pružati do kraja godine, dodala je Stevanović, a kada je u pitanju period od januara do polovine aprila, kada nije bilo ovih usluga, kazala je da se ne zna da li će korisnicima to biti nadoknađeno na neki način.