{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Brčkom javna kuhinja počela s radom

F
24.4.2012. u 12:55
0
0
U Brčkom javna kuhinja počela s radom
0
U Brčkom javna kuhinja počela s radom
Brčko
Šefica Pododjela za socijalni rad u Vladi Brčko Distrikta BiH Nataša Stevanović izjavila je da je nakon tri i po mjeseca, koliko nije radila, Javna kuhinja u Brčko Distriktu od 16. aprila ponovo počela s pružanjem usluga organizovane prehrane za 180 korisnika ovog prava.
"Tri i po mjeseca se rješavao problem rada Javne kuhinje, odnosno žalbi nekih od ponuđača na tender koji je otvoren 27. decembra 2011. godine, tako da u tom periodu usluge Javne kuhinje nisu bile prisutne na području distrikta", pojasnila je Stevanović.

Po njenim riječima, usluge javne kuhinje koje podrazumijevaju dobijanje jednog obroka u toku dana, sada koristi 180 osoba koji su u periodu januar-februar 2012. aplicirali za ovaj vid organizovane prehrane.

"Iako ima više aplikanata, sami kriteriji i sredstva od 300.000 maraka za ove svrhe nas dovode do broja od 180 do 200 korisnika i činjenicu da je nemoguće zadovoljiti potrebu za uslugama većeg broja korisnika", istakla je Stevanović.

Javna kuhinja će usluge korisnicima na osnovu ovog tendera pružati do kraja godine, dodala je Stevanović, a kada je u pitanju period od januara do polovine aprila, kada nije bilo ovih usluga, kazala je da se ne zna da li će korisnicima to biti nadoknađeno na neki način.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: