{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grad Sarajevo za javne kuhinje izdvaja 120.000 KM

11.6.2012. u 14:35
0
1
Grad Sarajevo za javne kuhinje izdvaja 120.000 KM
0
Grad Sarajevo za javne kuhinje izdvaja 120.000 KM
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen potpisao je danas ugovore o finansijskoj podršci Grada Sarajeva javnim kuhinjama "Stari Grad", Udruženja humanitarne organizacije "Merhamet" - Muslimansko dobrotvorno društvo, Udruženja humanitarno-pastoralne organizacije "Caritas Vrhbosanske nadbiskupije", Udruženja humanitarno-karitativne organizacije "Kruh svetog Ante" Franjevačke provincije Bosne Srebrene i Crvenog križa Kantona Sarajevo.
Prema podacima JU Kantonalni centar za socijalni rad – Sarajevo, od 27. marta, na području grada i kantona evidentirano je 5.779 korisnika toplog obroka u javnim kuhinjama. Prošle godine taj je broj bio 5.319, što znači da se broj korisnika uvećao za 460. U tom smislu povećan je i iznos sredstava koja će se iz budžeta Grada dodijeliti narodnim kuhinjama za 20.000 KM.

Prema potpisanim ugovorima, 45.000 KM će dobiti kuhinja Crvenog križa KS, 25.000 KM kuhinja Starog Grada i 28.000 KM Udruženja humanitarne organizacije "Merhamet" - Muslimansko dobrotvorno društvo, 15.000 KM kuhinja Udruženja humanitarno-karitativne organizacije "Kruh svetog Ante" i 7.000 KM kuhinja Udruženja humanitarno-pastoralne organizacije "Caritas Vrhbosanske nadbiskupije".

Gradonačelnik Behmen zahvalio je javnim kuhinjama za sve što čine na ublažavanju egzistencijalne situacije, te obećao da će Grad u skladu sa budžetskim mogućnostima nastaviti pomagati rad ovih kuhinja.

Korisnici sarajevskih javnih kuhinja su uglavnom stare i nepokretne osobe, višečlane porodice sa malim prihodom, porodice sa više djece, kao i osobe kojima socijalni status nije regulisan (azilanti, beskućnici, nezaposlene osobe sa djecom koje nemaju regulisano zdravstveno osiguranje itd.).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: