BiH
0

Općina Centar donirala 15.000 km narodnoj kuhinji "stari grad"

FENA
Načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević i upravnica Narodne kuhinje "Stari Grad" Zilha Šeta potpisali su danas protokol na osnovu kojeg Općina Centar donira 15.000 KM tom humanitarnom udruženju za poboljšanje usluga korisnicima.

Sredstva je, na prijedlog načelnika Bećirevića, odoborilo Općinsko vijeće Centar prilikom rebalansa ovogodišnjeg općinskog budžeta krajem aprila.

Načelnik Bećirević je kazao kako osjeća dužnost i obavezu da finansijski i na drugi način pomogne ovom udruženju koje svakodnevno hrani mnogobrojne osobe u stanju socijalne potrebe.

Načelniku Bećireviću je danas u znak zahvalnosti za uspješnu dugogodišnju saradnju, uručen bakarni bosanski sahan - rad učenika poznatog sarajevskog kazandžije Nasira Jabučara, koji je također prisustvovao potpisivanju protokola kao predsjednik Upravnog odbora Narodne kuhinje.

Zilha Šeta je kazala da je to samo mali znak pažnje za sve što je Općina Centar do sada pružila Narodnoj kuhinji "StariGrad". Na nedavno održanoj Skupštini udruženja jednoglasno je odlučeno da se u povodu 20 godina uspješnog rada kuhinje, svim općinskim načelnicima u Kantonu Sarajevo, kao znak zahvalnosti uruči po jedan bakarni bosanski sahan.

Narodna kuhinja "Stari grad" ima 1.300 korisnika koji dolaze po topli obrok. S područja općine Centar dolazi 320 korisnika u stanju socijalne potrebe. Ovog mjeseca prijavljena su još 34 korisnika kuhinje.