BiH
461

U Bosanskoj Krupi održana mirna šetnja za nastradalu Editu Malkoč

Piše: M. Ć.
(Foto: Općina Bosanska Krupa)
U znak odavanja počasti svojoj tragično preminuloj sugrađanki Editi Malkoč i njenoj prijateljici Selmi Agić, koje su sinoć stradale u saobraćajnoj nesreći u Sarajevu, ulicama Bosanske Krupe danas su prošetali učenici i učenice Opće gimnazije Bosanska Krupa, Mješovite srednje škole "Safet Krupić", sa svojim profesorima, profesoricama i direktorima. Okupljenima se pridružio i načelnik Armin Halitović.

Na Gradskom trgu poslana je poruka da je previše izgubljenih života zbog nasilja, bahatosti, divljaštva, nebrige društva za sigurnost svih učesnika u saobraćaju, zbog sporosti i neučinkovitosti institucija, svega onoga zbog čega je otišlo mnogo života, onog zbog čega više nema Edite i Selme.

"Edita Malkoč je bila dobra kćerka, sestra, drugarica, prijateljica. Nema riječi da se iskaže bol koja se utkala u Bosanskoj Krupi u svakom njenom sugrađaninu ovog utorka. Ona je bila vrijedna učenica i besprijekorna studentica na trećoj godini Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Rado se vraćala svojoj Krupi i tamo uživala u velikoj ljubavi sa svojim najbližim, ali i sa svojom generacijom i prijateljima“, kazano je na današnjem okupljanju.

Edita je svoje studentske dane dijelila je sa najboljom drugaricom na fakultetu Selmom Agić iz Bugojna, a sudbina je htjela da podijele i posljednje trenutke svog života.

"Učenici su izrazili duboko saosjećanje sa porodicom Malkoč i Agić, poručujući da Editu nikada neće zaboraviti", saopćeno je iz Općine Bosanska Krupa.