BiH
0

Protestna šetnja u Bugojnu, otac Amir kroz suze poručio: Nema više moje Selme

Klix.ba
(Foto: Samir Mlaćo)
Blizu hiljadu građana Bugojna protestnom šetnjom odalo je počast svojoj sugrađanki Selmi Agić (21), koja je sinoć stradala u saobraćajnoj nesreći u Sarajevu zajedno sa svojom cimerkom Editom Malkoč (20) iz Bosanske Krupe.

Velika grupa ljudi okupila se prvo na trgu Zlatnih ljiljana u centru Bugojna, a zatim su šetnjom do bugojanske Gimnazije te nazad do trga pozvali nadležne da se osumnjičeni što prije nađe iz rešetaka i odgovara za ovo stravično djelo.

Student Haris Bajraktarević, prijatelj ubijene Selme Agić, drhtavim glasom je kazao: "Moja kolegica, moja drugarica sa kojom sam odrastao sinoć je poginula u saobraćajnoj nesreći. Tuga je u čitavom Bugojnu, a ja još ne mogu da prihvatim da je otišla i ne mogu da zamislim da je neće biti. Zajedno smo gradili naše djetinjstvo, naše prve korake i želio bih da opomenem vlasti BiH da vide malo šta se dešava, ne samo u Sarajevu, nego i u ostalim gradovima. Istina je da u 12 sati navečer naše ulice postaju ulice utrka, da se tako izrazim. Molio bih više pažnje jer u našoj zemlji samo ako se nešto sasvim loše desi sve se probudi, a u običnim danima to zašuti".

U blizini bugojanske Gimnazije neutješni otac Amir primao je riječi saučešća od mnogobrojnih građana, a grcajući u suzama kratko je progovorio: "Nema više moje Selme..."

Načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić također se pojavio u šetnji i pozvao građane da i sutra na dženazi još jednom u velikom broju odaju počast svojoj sugrađanki.

Almina Mujanović, studentica iz Bugojna, kazala je da je veoma pogođena.

"Studentica sam i saosjećam sa Selminom porodicom. Ova država stvarno nema nikog ko bi dao neki temelj svim ovim zakonima i postavio neke standarde. Svi oni gledaju samo sebe i niko ne brine ni o čemu drugom", prokomentarisala je.

Dženaza stradale Selme Agić bit će obavljena sutra u 15:45 sati, iza ikindija namaza, ispred Sultan Ahmedove džamije, a ukop će se obaviti na mezarju Jaklić.