{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Bijeljini počela izgradnja kuća razorenih u poplavama

S
28.7.2014. u 14:17
3
5
U Bijeljini počela izgradnja kuća razorenih u poplavama
3
U Bijeljini je danas počela izgradnja temelja za pet montažnih kuća koje će zamijeniti domove razorene u katastofalnim poplavama u maju.
Foto: SRNA
Foto: SRNA


U naselju Balatun plavni talas Save je potpuno uništio 21 montažnu kuću koje su se od završetka rata već dva puta "selile" zajedno sa srpskim stanovništvom koje je protjerano iz Gornjeg Vakufa i Bugojna.

Domaćin iz ovog naselja Slobodan Antonić, penzioner, objašnjava kako je 21 porodica izbjegla tokom rata u Banju Luku, odakle su 1996. godine smješteni u sadašnje montažne kuće u srebreničkom naselju Slapovići.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


U potrazi za boljim životom, samo godinu dana kasnije svi su "podigli" svoje montažne kuće i prenijeli ih u gradsko jezgro Srebrenice i Bratunca, da bi 2003. godine ponovo "preselili" domove u Bijeljinu, na zemljište koje su kupili.

Za prvih pet porodica u toku je izgradnja temelja na koje će biti postavljene ponovo montažne kuće, donacija domaće kompanije "Steko", sa standardnih 15 metara kvadratnih stambenog prostora po članu domaćinstva.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je novinarima da će lokalna zajednica obezbijediti uređenje temelja, a za kuće će se i dalje tražiti donatori.

On očekuje da će do zime u novim kućama biti stotinjak porodica na području Bijeljine čije su kuće uništene u poplavi.

Vrijednost prvih pet kuća za koje je počela izgradnja temelja je oko 200.000 KM, odnosno 600 KM po metru kvadratnom, a projektovane su sa nešto višim temeljima i sa spratom, kako bi, zlu ne trebalo, kažu mještani Balatuna, mogle odoljeti nekoj novoj poplavi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: