Ombudsmani upozoravaju
0
U BiH se krše i prava osuđenika
Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
gospodine Prdiček posteni gradjani su taoci jednih, drugih, trecih, cetvrtih.......... stotih... hiljaditih mnogo manjeg broja koji jesu i ogromnog broja onih koji bi trebali biti iza resetaka.. ali dok brinete za takve, za razliku od gradjana, i vi cete sa takvima biti najzasticenija i najprivilegovanija vrsta bh gradjana, a gradjani ce i nadalje biti taoci l(j)ige vladara1990. nad zemljom kakva se samo pozeljeti moze
Pokret dosta danas je poslao saopštenje za javnost u kojem se navodi da je upitan skup koji se planira 26.09.2009. održati ispred Centralnog zatvora u Sarajevu. Naime, kako se navodi u saopštenju, pokret Dosta je malo zbunjen sa činjeničnom situacijom kako da organizira proteste u ime zatvorenika. \"Ti isti, koji su bili povod da rusimo vlasti danas su ugrozeni i mi trenutno nismo spremni za organiziranje mirnih demonstracija\", rekao je porparol ovog pokreta. U daljem tekstu gosp. Prdiček navodi \"Dok su zatvorenicima ugrožena prava, određeni građani sa mirom ispijaju kafe, kave i kahve i nista ne pokusavaju uciniti. Iz tog razloga mi necemo se skupiti 26.09.2009. jer zatvorenici ne spadaju u gradjane tako da nemamo razloga obaviti miting\". Mozemo samo da zazelimo lijepe i lagane robije, odnosno neka se strpe jos malo brzo ce izaci.Mi cemo ih opet ispratiti kada ucine neko nedjelo, navodi se u daljem saopštenju. Napomenimo, da se pokret dosta oformio 2008.g.