{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U BiH pojačane sigurnosne mjere nakon napada u Parizu

14.11.2015. u 12:15
138
95
U BiH pojačane sigurnosne mjere nakon napada u Parizu
138
U BiH pojačane sigurnosne mjere nakon napada u Parizu
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sigurnosne mjere u Bosni i Hercegovini podignute su na viši nivo nakon sinoćnjih terorističkih napada u Parizu, istakao je za Klix.ba Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.
"Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine je pojačala mjere osiguranja, kako osoba, tako i objekata. U tom kontekstu ostvaren je kontakt sa svim policijskim agencijama u državi, uključujući i Obavještajno-sigurnosnu agenciju, u cilju blagovremene razmjene informacija i koordiniranja aktivnosti", rekao je Vilić za naš portal.

Hrvatska, Italija i druge zemlje također su najavile pojačane mjere sigurnosti, a kako je naš sagovornik istakao, nijedna država u svijetu ne može se sama boriti protiv ovakvih pojava.

"Pojačali smo dežurne kapacitete kako bi se osigurala razmjena informacija sa međunarodnim policijskim agencijama kao što su Interpol i Europol, te policijskim agencijama drugih zemalja", rekao je Vilić.

Naglasio je kako su policijske agencije BiH u proteklom periodu učinile puno u dijelu obučavanja, osposobljavanja i opremanja osoblja i opreme, te brže i efikasnije policijske saradnje.

"Policijske agencije u BiH su na jednom zavidnom nivou. Prije svega smo spremni i odlučni da se prvo preventivno, a onda i represivno borimo protiv terorizma i sličnih pojava", zaključio je direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: