Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
2004 je planirano da BiH 2009 bude zemlja bez uticaja mina. Koncept Plana se zasnivao na uklanjanju mina sa SVIH površina I kategorije PRIORITETA i trajnom obilježavanju lokacija II i III kategorije. 2009. je davno prošla a niko se nije ni "počešao" zašto PLANIRANO nije OSTVARENO, Onda su novom Strategijom produžili taj rok na 2019. godinu a pošto je i ona blizu iz teksta vidimo nagovještaje za tek 2024. Ko koga ovdje Y. sa ovim rokovima i koliko još puta će ga PRODUŽAVATI? Možda do 2100? Ima li neko jednom da kaže DOSTA. Za ono što ne ostvariš, ODGOVARAĆEŠ a stalno je opticaju neka "vadiona", te nema para, te kod susjeda ovako, svjetski prosjek ovakav itd. Stalno se ti rokovi ODOKATIVNO produžuju. Para ima samo su loše raspoređenne i tu se mora tražiti odgovornost. Nije ovo kritika samo BHMAC-u nego širim strukturama koje MINIMIZIRAJU ovaj gorući problem. Crveni je alarm podatak da je pola miliona ljudi u BiH direktno ugroženo minama, Treba djelovanje a ne opisivanje problema.
Nema tog siromastva i te nesrece koja te moze natjerati u minsko polje, to je vise onaj bosanski mentatlitet, "znam ja sve, nece meni nista biti" Ako svjesno ulazis u minsko polje da bi kao obezbjedio egzistenciju djeci, svjesno tu istu djecu izlazes propasti jer je gotovo izvjesno da ces najebat u tom minskom polju. Glupo i nelogicno.
pa sami smo to sijali, sada nam ne godi ono sto zanjemo...hhhmmm
velika novčana sredstva su donirana u BiH baš za rješavanje ovog problema. Očito je krajnja destinacija pogrešna.
Srbi su postavljali mine tokom agresije,zato trebaju ocistiti drazvu od svoga zla,tako ih(srbe )treba potjerat ko marvu po miniranom polju i cista Bosna.
Srbi - najgori okot na ovoj planeti.
Treba Nazifa i njegove nauciti i to je rjesen problem...
pa nije ni ovo losa vijest,, jos 10 godina cemo biti ugrozeni,, i tamam ce biti vrijeme za novi rat..
onima koji otudje upozorenja na mine (u najvecem dijelu cigani), treba obje ruke polomiti da vise nikada ne pokusaju nesto slicno
Znakovi se obnavljaju jednom godisnje :(
Eto umjesto da se slini milioni koji se rasipaju naokolo ulože u deminiranje...i onda me pitaju:"u šta su se mogli uložiti drugo".....EVO GDJE !!!!!!
Traze kredit od mmf a za svoje plate a djeca ginu trazeci zeljezo , dobrodosli u bosnu gdje si uspio u zivotu samo ako si uspio pobjec.
To nam je agresor u amanet ostavio, da i 100 godina nakon agresije ne zaboravimo s kakvim bolesnicima smo imali posla...