Komentari (99)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
581 km pistolj s pdv-om u prodavnici oruzja, m88 para 9mm, dozvola kosta 400 km,troskovi hodnje za dozvolu oko 100 km. Imam 27 godina i prije tri mjeseca zavrsio proceduru. Pucat iz pistolja se smije samo u streljani i NIKAD više. Nosit se smije jer je dozvola za držanje i nošenje osim na javne skupove, drzavne institucije i objekte gdje je označena zabrana unosenja oruzja. Kazu mi svi sta ce ti, ti si lud ali brate kad je za pasom dusa je na miru!
Pa daje levatu nadji meni Berettu za 5 stoja odmah da je kupim.Jos cu te pocastiti cvajom na kafu. Joj levatskog teksta,nidje veze.
Evo ti milja, da se ne cjenkamo! ;)
Daj ti K...pa nisam ja Rock Feller 520 hos nes...
U Americi sam imao pistolj ali nisam ga nukad imao potrebu iskoristiti HVALA BOGU. Imam sve treninge sto sam prosao i mislim da kod covjeka mora biti zdrav razum da bi posjedovao ovo. Ako vam je los temperament ili konzumieate alkohol/drogu pametnije vam je da ne nabavljate.
jes vala,ja imam gatling,ne bi izvadio dozvole da si kuruza,reko to je za strašiti vrane po njivi,aaa,ne vjeruju
Kod nas lakse zavrsiti srednju skolu nego doci do lovacke puske sto nigdi na svijetu,treba ti STO veza i vezica..............
To je to
Drzava treba primjeniti sistem nabavke naoruzanja kao sto je u Americi legalizovati svo naoruzanje koje je na ulici ali stim ko hoce da kupi pistolj,revolver lovacku pusku ili lovacki karabin treba da na oruzje placa taksu godisnje kao sto placa kada registruje automobil ali ne u tolikom iznosu,a oni koji hoce da imaju dugu cijev-lovacko naoruzanje treba da pored placanja lovacke clanarine placaju i taksu na posjedovanje duge cijevi u vecem iznosu nego sto s eplava na pistolje i revolvere,tako bi drzava znala u svakom trenutku ko ima registrovano naoruzanje.
a ko izdaje dozvolu za minobacac
pojačati psiho analize do te mjere da će gelipteri biti toliko iznervirani,da će napustiti ordinaciju,oružje dati samo onima koji na testovima postignu 98,5% tačnih rezultata i koji potpišu specijalnu povelju da im treba za čuvanje kuće ili sportske svrhe,drugačije nikako
evo da li znaš po čemu je ovaj moj nick :P ? to je zato ne što sam nekakav kowboy nego sam nekada bio u streljaštvu ;) i ovaj model kojeg ja volim je mislim oko 1000 BAM i skupe dozvole,za sve to treba raditi jedno dvije godine da se nakupi ;)
kakvih 500km dozvola,? e gluposti i novinara Boze sacuvaj, 100km taksa, 100km obuka, 60km ljekarski, 30km taksa za izdavanje oruznog lista, 30km taksa za izdavanje odobrenja za nabavku municije, dakle ukupno 320km, pistolji jedino tt se moze naci tako na crno i to oko 700km, sa dozvolom od 250-300km pa dalje. e jadni mi sa nasim novinarima :D
Svaka cast upucen si ,kolko si cekao vremena od uplate onih 100km sto se ulpacuje uz zahtjev?
Nisam te bas najbolje razumio, ali evo ovako, podneses zahtjev u kome napises pistolj 1 komad, svrha licna zastita, uplatis 100km taxe i cekas zavisno od broja zahtjeva do mjesec dana max, sve zavisi od zasjedanja neke komisije u mupu nakon sto provjere da nemas nikakvih prijava za ugrozavanje sigurnosti, zatim dolazi policajac da se kod komsija raspita kakav si ako sve prodje ok onda te iz mupa ponovo pozovu da je to gotovo i da uplatis jos 100km za obuku koja nakon uplate bude za 10-ak dana, cetvrtkom je obuka dakle sad u cetvrtak bude 3h teoretske obuke za 7 dana je polaganje, 16 pitanja na zaokruzivanje od kojih 12 treba biti tacno, nakon toga ljekarski i dobijes odobrenje za nabavku oruzja 2 primjerka, koja oba nosis tamo gdje ces kupiti oruzje, jedan ostaje njima a drugi ovjereni nosis sa pistoljem zajedno u mup da opet platis 30km za izdavanje oruznog lista, samo da napomenem ako je neka od kategorija koje su oslobodjene taksi (ŠP,RVI) onda placa samo 160km do dozvole.LP
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Skupo do dozvole? U Bosni i Herceggovini je preskpo doći do bilo čega jer npr. za dozolu za oružje mora se platiti državi državno i privatno državnom službeniku (bez ovo dvoje nema ničega) pa kako onda da nam sve ne bude preskupo. DRŽAVA SNOVA, političari se ,,podmiri,, i mozak na otavu a narod,.............hahahaha, kako ono reče kćerka nekog cara ili ti kralja Ako nemau hrane neka jedu kočae (tako nekako)
Uglavnom lakse nego dobiti posao. Tooooooo BiH!!!!
jokashmokash vidim promoviras oruzije i nasilje po komentarima. da je kakva drzava ti bi vec bio priveden panju jedan
Prodajem pucu iz proteklog otadzbinskog rata. Dvanaest recki je na njoj. Pravi trofej!
Moze li mi neko objasniti, ako evo izvadim dozvolu, naravno oruzje ne smijem nositi jer imam samo list za posjedovanje oruzja, hajde OK. Ali, smijem li pucati u samoodbrani? Odnosno kada se smije taj isti pistolj upotrijebiti i na koji nacin ? Ili sluzi i dalje, da uzmes taj oruzani list i zakacis i pistolji oruzani list ko trofej i diplomu na zid ?!
@jokashmokash - hvala na trudu i pojasnjenju :)
PIK na aparatima
Kupili se sta?????