Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
još uvijek vikend varijanta testiranja, ali zato sutra 300-400
@gooUser1600455138 Ma ti si genije...Sam to skontaš ili....??Fascinantno.
Smatram da bi precizniji naslov glasio: U BiH danas znatno manje testiranih, standardno visok broj preminulih.
Sutra 382
Ja kazem 317
289 ipak ce biti
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Manji broj zaraženih ali veći broj umrlih hahahaha
I ovo je zeznut virus, moras se testirati da bi znao imas li ga, i kad dodje famozna vakcina ovaj kao i svaki virus gripe ce se vracati svake godine.
Ekipa, istrazite novu kriptovalutu Pi, rudarenje preko smartphonea jednim klikom dnevno,BEZ ULAGANJA, izlazak u mjenjacnice je planiran za kraj godine. Vec sada su prvi barovi u Zagrebu uveli placanje s Pi valutom, a coin i dalje, u ovoj ranoj fazi, mozete skinuti jednim klikom dnevno. Prikljucite se projektu i pustite vas smartphone da sam zaraduje za vas. Skinite free app preko App Storea ili linka https://minepi.com/amazingorion i ulogirajte se s imenom i prezimenom te kodom (amazingorion)
Testirali 684 uzorka i 49 novozarazenih, da su testirali kao prethodnih dana broj zarazenih bi bio tri puta veci. Licno znam osobe koje su zarazene, ali nisu testirane nikako. A broj preminulih samo je pokazatelj stvatnog stanja.
@Kokica11 Pa kako znaš da su zaražene 🤔
da nije korone ljudi ne bi umirali i živili bi po 1000 god
nema novih mjera, a pada broj zaraženih, i nikome to nije drago. jako čudan virus. posebno je čudno što je manje virusa kada ne rade, vrlo dramatično,
Naravno da je manje, jer je manje i testirano.
koliko zaraženih?
Ne gledam broj zarazenih nego procenat zarazenih u odnosu na broj testova zato sto je mnogo stabilniji. (80/1167) * 100% = 6.86% i nije bilo ispod 10% davno ali opet broj mrtvih indicira da je nesto nije uredu, kako bi rekao klix frizirane brojeve.
Matematika kaze ovako: Prosjek na dnevnom nivo zaraženih je od 200 do 350 dakle kad to se pomnozi sa 7 dana dobije se broj od 1400 do 2450 zarazenih a kad se pomnozi sa 30 dobije se broj od 6000 do 10 500 zarazenih i kad se to pomnozi sa 3 mjeseca to ga dodje 18 000
@BosniaDRAGON ili 31500 zarazenih sto nije tacno nikako!!! Objasnite ljudima bolan o cemu se doista radi bice vam lakse imace te ciatiji savjest
Gdje su onih 68 novozaraženih iz HNK što su jutros medijski portali objavljivali?
ne bi bilo loše da kladionice uvedu klađenje na broj novozaraženih??? samo nek je kruha i igara
Znatno manje zaraženih, znatno više umrlih. Obrnuto proporcionalno.
bliže se izbori...izborima se radujem
Imunitet krda se dobija kada se broj inficiranih pomnozi brojem 30 pa dobijeni proizvod cini procenat imuniteta jedne populacije.BiH od pocetka pandemije ima 27 000 zarazenih, taj broj pomnozen sa 30 daje 810 000.Ako BiH ima 3 miliona, onda nam treba 70 hilada zarazenih mnozenjem tog broja sa 30, odnosno 70% populacije.Vjerovatno iduce ljeto corona ce biti proslost.
@Spahi nista od imuniteta krda. To su do sasa vec utvrdili. Imunitet na prelezani virus traje oko 3 mjeseca, a navodno sa vakcinom bi trajao oko godine dana. A i nova istrazivanja kazu da se virus konstantno mijenja i postaje patogeniji. Sto bi dalje znacilo da ce biti kao sa gripom, s tim sto bi sezona ovog virusa trajala tokom cijele godine. To je najgori moguci scenariji i ja se nadam da ipak grijese, ali tako sada stvari stoje.