Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vidim da su odmah, nicim izazvani, poceli da vrijedjaju, te da pisu \"vlaska posla\". Zato cu biti kratak i jasan - nedavno sam bio u Sarajevu, i vidjeh autobus slican ovom, koji mi koristimo za svecanosti. Na vasem, cini mi se, pise \"Gras\". Pozdrav iz sve modernije Banjaluke. Izvinjavam se svim Bosnjacima koji su dobri ljudi. Ja sam Srbin i imam puno prijatelja medju vama. Ali, ovo je komentar za pojedince, koji zive samo za to \"da komsiji crkne krava\".
BUŠI, BUŠI HAHAHAHAH!
Za njih i jest 1939.godina.tu su otprilike u tehnološkom razvoju.Kao nekad Enver Hodžina Albanija.Sve selamet,med i mlijeko.Od ljepote i bonluka da se razboliš.
Banjaluka, grad na Vrbasu u SZ Bosni; 143 000 sanovnikat. Kult. središte SZ Bosne; sveuč., stručne škole, muzej, arhiv. – Prvi se put spominje 1494. kao jedna od utvrda Jajačke banovine. Turci je zaposjeli 1527. pošto su branitelji zapalili grad. Od 1553. sjedište Bosanskog sandžaka, 1580–1638. bos. beglerbega, a od 1851. Banjalučkog okruga. Od 1587. sjedište kadiluka, a od konca 17. st. i banjalučkog kapetana. 1878. austr. vojska zauzima grad. Stradala u potresu 1969. Još u srednjem vijeku ondje je bio franjevački samostan. Za turske vladavine podignute su brojne džamije (Ferhadija 1579., Arnaudija 1595. te Careva džamija), koje su srpske vlasti u ratu 1992–94. porušile. Sjedište Banjalučke biskupije (1881), Banjalučko-bihaćke mitropolije (1900) i Muftijskog ureda (1910). Početkom rata u BiH 1992. zauzele su je srpske snage, koje proganjaju hrvatsko i bošnjačko stanovništvo. Nakon Daytonskog sporazuma (1995), postala je sjedište srp. entiteta u BiH.
i tata bi sine
E pa svasta ima u tem sasavem Belgradu.
Divi pozadi natpisa Prvi srpski autobus
..bote ovaj bolji nego nasi TAM-ovi po Doboju, ovom se bar vrata mogu zatvorit i ?
dugo je vozio, 73 godine! loš put, ha ya
sine, znam da ste nepismeni, ali toliko... otvori bar neki rječnik sa slikama ako već nemaš slikovnicu, ili pitaj tatu, a možeš i one koji su malo bili vani pa vidjeli LIMUZINE. zašto nisi napisao \"podmornica\" ili \"dirižabl\"?
ovoga bi moj Misko vozio vezanih ociju
bolji ( ispravniji) je ovaj nego 90% autobusa u BL
Tata! Prase tata!
I da! Autobus je marke Mercedes i proizvodio se od 1949-1955. Malo ga je Sijan modificirao ;)
Autobus iz Sijanovog filma \"Ko to tamo peva\" se nalazi u Zagrebu. Bio je prava atrakcija na ovogodisnjem \"In festivalu\" :)
@misko Danas na vjestima gledah intervju sa dedom koji ga vozi. Bas su mu postavili pitanje da li je iz filma i covjek kaze da nije. Usput je dodao dase bus pojavljuje u nekoj od Sotrinih serija(ranjeni orao ili koja vec).