Za "Boemske večeri Skadarlije"
2

U Banju Luku iz Beograda stigao autobus iz 1939. godine

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
U Banju Luku je iz Beograda stigao originalni oldtimer autobus iz 1939. godine, koji bi trebao da bude dio performansa u sklopu manifestacije “Boemskih večeri Skadarlije”, koje se od sutra održavaju u centru grada na Vrbasu.

Autobus marke Praga – Pionir, koji se smatra jednim od najstarijih autobusa na prostoru Balkana, u vlasništvu je Branka Dragojevića iz Srbije.

Portalu Klix.ba je potvrđeno kako je autobus brendiran sloganom “Za Beograd”, te da će u naredna dva dana biti na centralnom Trgu Krajine u Banjoj Luci.

Na taj način autobus će biti i scenografija nastupa na otvorenom skadarlijskog orkestra, glumaca i dobošara iz Skadarlije.

Banjalučani, koji budu željeli da se na kratko provozaju u starom autobusu moći će to da urade u naredna dva dana, kada će on služiti u turističke svrhe.

Prema onome što se danas moglo vidjeti u parku Petar Kočić, gdje je vremešna limuzina bila parkirana, brojni građani zainteresovani su da se upoznaju sa ovim vozilom, te da se pored njega uslikaju.

Zanimljivo je kako je ovaj autobus korišten u mnogim filmovima i serijama, a neki od njih su “Ranjeni orao” i “Greh njene majke” i filma “Montevideo, Bog te video”…

Kako je saopšteno, manifestacija pod nazivom “Boemske večeri Skadarlije i grada Beograda” biće održana u petak i subotu na Trgu Krajine u Banjoj Luci.