|

U Banjoj Luci zbog fotografisanja listića intervenisala policija

U Banjoj Luci zbog fotografisanja listića intervenisala policija
50
S
SRNA
12.10.2014. u 18:01
24
komentara
50

dijeljenja
U Banjoj Luci zbog fotografisanja listića intervenisala policija
Na biračkim mjestima u Banjaluci zabilježena su dva fotografisanja glasačkih listića, zbog čega je privremeno prekidano glasanje, rečeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske (RS).
Policijskoj stanici Lazarevo u 14.00 sati prijavljeno je da je na biračkom mjestu Rakovačke bare nepoznato žensko lice fotografisalo izborni listić, zbog čega je došlo do prekida glasanja od 20 minuta, a do dolaska policijske patrole lice je udaljeno sa biračkog mjesta i glasanje je nastavljeno.

Policijskoj stanici Obilićevo u 14.55 sati prijavljeno je da je u Osnovnoj školi "Branko Radičević" žensko lice fotografisalo listić, nakon čega ga je predsjednik biračkog odbora poništio.

Nakon toga na lice mjesta došao je njen suprug, gdje je došlo do prepirke sa predsjednikom biračkog odbora, a potom i fizičkog kontakta bez nanošenja tjelesnih povreda.

Policijski službenici postupili su po prijavi.

U 13.00 sati Policijskoj stanici Lazarevo prijavljeno je da je na biračko mjesto u Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" došlo nepoznato muško lice koje nosi majicu s natpisom jedne stranke, a policija je utvrdila da je riječ o duševno bolesnom licu koje je udaljeno s lica mjesta.

Prijavljeni događaj nema elemenata krivičnog djela niti prekršaja, saopšteno je iz MUP-a RS-a.

MUP RS je o ovim događajima obavijestio Centralnu izbornu komisiju BiH.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...