BiH
0

Malagić: Izborni proces odvija se bez većih problema što se tiče sigurnosti izbora

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Prema informacijama koje su do sada stigle u Odbor za sigurnost općih izbora 2014. godine, možemo reći da se izborni proces odvija bez većih problema što se tiče sigurnosti samih izbora, kazao je Agenciji Fena glasnogovornik Ministarstva sigurnosti BiH Admir Malagić.

Po njegovim riječima, zabilježeno je nekoliko slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

"Ukupno imamo pet takvih slučajeva. Jedan slučaj je zabilježen na području Sanskog Mosta, dvije osobe su učestvovale u narušavanju javnog reda i mira", kazao je Malagić.

Dodao je da se drugi slučaj desio u Fojnici, a u pitanju je bilo naročito drsko ponašanje jedne osobe protiv koje su policijski službenici podnijeli prijavu.

"Na području općine Stolac, na biračkom mjestu Vidovo polje, došlo je do narušavanja javnog reda i mira u vidu sprečavanja glasača da prisustvuje glasanju zbog čega je biračko mjesto bilo zatvoreno dvadesetak minuta. Policijski službenici su jednu osobu priveli u službene prostorije Policijske uprave Stolac", kazao je Malagić.

Naveo je da je u Drvaru zabilježeno narušavanje javnog reda i mira. Radi se o fizičkom napadu na jednu osobu.

"To se desilo na biračkom mjestu u Osnovnoj školi Drvar. Također, bilo je narušavanje javnog reda i mira u općini Centar od strane dvije osobe. Radi se o naročito drskom ponašanju", kazao je Malagić.

Po njegovim riječima, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo intervenirali su na biračkom mjestu u Osnovnoj školi „Avdo Smajlović“ u općini Novi Grad gdje je jedna osoba odbila da preda nepopunjen glasački listić.

"Također, na području Teslića jedna osoba je dobila dupli glasački listić, iznijela jedan listić i pocijepala ga ispred biračkog mjesta", kazao je Malagić.

Naveo je i da imaju informacije da je u općini Maglaj došlo do narušavanja javnog reda i mira, ali očekuju potpunije informacije o tome.