{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Banjoj Luci proglašena vanredna situacija

6.8.2014. u 13:18
9
86
U Banjoj Luci proglašena vanredna situacija
9
Zbog obilnih padavina i porasta vodostaja rijeke Vrbas i Vrbanja, na području grada Banja Luka proglašena je vanredna situacija.
Kiša koja je sinoć počela da pada ugrozila je brojna domaćinstva i poslovne objekte u naseljima Budžak, Mejdan, Nova Varoš, Starčevica, Borik, a mjesto Potok pretrpjelo je velike štete.

Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović naveo je da je cijeli sistem uređenog korita u naselju Potok potpuno razoren.

"Bujica je odnijela nekoliko vozila i ubacila ih u potok. Voda je izašla iz korita noseći sve pred sobom, sve količine materijala i stvari koje su se našle u njegovoj blizini. U ovom naselju je došlo i do kidanja niskonaponske mreže", istakao je Gavranović.

Zbog obilnih padavina oko 13 mjesnih zajednica na području grada je imalo problema sa vodenom bujicom, a došlo je i do problema sa nasipom u naselju Česma koji je skoro završen, zbog prethodnih poplava. U toku noći je u Banjoj Luci više desetina domaćinstava pretrpjelo štetu, ali i mnogi poslovni subjekti su se našli pod udarom novog vala vode.

Gavranović je još jednom pozvao sve građane da budu u pripravnosti, te napomenuo da su ekipe Civilne zaštite angažovale sve kapacitete i radnu snagu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: