BiH
13

Kiša u Banjoj Luci ne prestaje padati: Građani pozvani na oprez

Piše: M. R.
(Foto: Klix.ba)
Usljed obilnih padavina u posljednja 24 sata na području Banje Luke došlo je do porasta rijeke Vrbas, a Banja Luka je sinoć bila jedan od najkišovitijih gradova u BiH. Kiša ne prestaje da pada, a u pojedinim banjalučkim naseljima voda se izlila na ulice.

Gradski štab za vanredne situacije Banje Luke i jedinice Civilne zaštite su zbog porasta vodostaja Vrbanje i Vrbasa, koje su premašile kote vanredne odbrane od poplava, izdale upozorenje građanima da preduzmu mjere zaštite imovine, te da redovno prate stanje na terenu.

Gradski olimpijski bazen, kako saznajemo, neće raditi do daljnjeg zato što je u toku noći tehnički blok bazena poplavljen. Saobraćaj na ulicama grada odvija se otežano, a vidljivi su tragovi otpada i pijeska koje su vodene bujice nanijele tokom noći.

Zbog nedavnih poplava koje su zadesile mnoge dijelove BiH, pa tako i ovaj grad, građani Banje Luke su sinoć imali još jednu noć bez sna.

Sutra će u Banjoj Luci preovladavati također oblačno vrijeme sa pljuskovima, a poboljšanje vremena očekuje se tek u petak.