BiH
0

U Banjoj Luci predstavljeno policijsko vozilo "presretač"

SRNA
U Banjoj Luci su danas, u okviru saradnje ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske i Srbije, predstavljena posebno opremljena policijska službena vozila "presretači".

"Presretači" su vozila bez obilježja policije u koja je ugrađena oprema koja omogućava lakše otkrivanje i dokumentovanje prekršaja, naročito onih najtežih kao što su prekoračenje brzine, nepropisno preticanje, prolazak na crveno svjetlo.

Upotreba "presretača" doprinosi smanjenju brzine posebno na autoputevima a samim tim i ublažavanju posljedica saobraćajnih nezgoda.

Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić rekao je novinarima da se zahvaljujući ovim vozilima može smanjiti broj saobraćajnih nezgoda, te dokazati razne vrste delikata.

"Ovu saradnju policija RS i Srbije dogovorili su ranije ministri unutrašnjih poslova Stanislav Čađo i Ivica Dačić", rekao je Vasić i dodao da će ova, kao i ostali vidovi saradnje MUP-ova RS i Srbije biti nastavljeni i ubuduće.

Načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije Dragiša Simić rekao je da su se ova vozila u Srbiji i svijetu pokazala kao vrlo efikasna u borbi protiv svih vidova kriminala.

"Drago mi je što ćemo provesti par dana u Banjoj Luci i obučiti kolege iz RS", rekao je Simić i dodao da se nada da će saradnja MUP-a RS i Srbije biti intenzivnija.

Nakon prezentacije ispred zgrade MUP-a Republike Srpske vozila "presretači" prošli su kroz grad i tako demonstrirali svoju ulogu u saobraćaju.