Zbog frizure
501

U Banjoj Luci napadnuta potporučnica OS BiH, djevojka koja vozi tenk i skače sa Starog mosta

D. Be.
Dvadesetdevetogodišnja Dajana Dangubić, potporučnica Oružanih snaga BiH, nedavno je napadnuta u Banjoj Luci. Dajana je široj javnosti poznata i kao prva žena u BiH koja upravlja tenkom M-84, ali i kao rijetka djevojka koja je skočila sa Starog mosta u Mostaru.
No, uprkos svemu ona je bila meta napada u Banjoj Luci, navodno zbog fizičkog izgleda, odnosno kratke kose koju nosi.

"Nije ni bitan napad. Evo ne boli prošlo je to od subote. Udarim se ja na treningu sto puta gore. Bitno je gdje živimo. Bitno je ko sjedi u fotelji "zakona". Bitno je što ovo sutra može biti svako od nas", napisala je Dangubić na Facebooku.

Prema riječima kolumniste Dragana Bursaća koji je izvjestio o ovom nemilom događaju, Dangubić je više "zabolio razgovor sa policijom, nego udarci".

"Dajana je nešto najbolje u mojoj zemlji, a šljam koji joj je prijetio i napao je, vuče moju zemlju na dno", napisao je Bursać.

Nakon ove objave uslijedile su brojne poruke podrške potporučnici Oružanih snaga BiH sa pozivima da se što prije identifikuju i sankcionišu napadači.

Podrška je stigla i od britanskog ambasadora u BiH Matthewa Fielda.

"Šokiran sam vijestima o napadu na potporučnicu Dajanu Dangubić. Ona je izvrsna ambasadorica ove zemlje. Mi smo sa njom i uz nju", napisao je na Twitteru.