{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Banjoj Luci na Dan zaljubljenih akcija besplatnog testiranja na HIV

F
12.2.2014. u 10:25
0
4
U Banjoj Luci na Dan zaljubljenih akcija besplatnog testiranja na HIV
0
U Banjoj Luci na Dan zaljubljenih akcija besplatnog testiranja na HIV
U Savjetovalištu za hepatitise i HIV infekciju Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Banja Luka, povodom 14. februara Dana zaljubljenih, bit će omogućeno besplatno, anonimno i povjerljivo savjetovanje i testiranje na HIV i hepatitise.
Testiranje se organizuje u cilju povećanja svijesti o važnosti prevencije HIV infekcije i drugih polno prenosivih bolesti.

Dosadašnja iskustva osoblja Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Banja Luka pokazuju da edukacija građana, pacijenata i članova njihovih porodica o polno prenosivim bolestima i prevenciji ima izuzetno pozitivan efekat.

"Ipak, poslednjih godina registrovano je znatno povećanje broja ljudi koji žive sa HIV-infekcijom, a nivo znanja o načinu prenošenja i prevenciji ove bolesti je veoma nizak, čak i kod medicinara, što je dijelom posljedica činjenice da se o ovoj temi i dalje nedovoljno govori i piše", saopćeno je iz Kliničkog centra Banja Luka.

Akciju besplatnog i anonimnog testiranja na HIV i hepatitise u kojoj su angažovani edukovani savjetnici i volonteri omogućio je Klinički centar i Grad Banja Luka i Global fond BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: