BiH
142

U Banjoj Luci kritično, vodostaj Vrbasa raste iz sata u sat

Piše: M.R.
U mnogim banjalučkim naseljima i večeras je kritično stanje zbog poplava. Put za Priječane preko Trapista je zatvoren i pripadnici Civilne zaštite su na terenu, gdje rade sve što je u njihovoj moći da bi se štete od poplava spriječile.

Na putu u Trapistima koji vodi prema banjalučkoj pivnici zatekli smo pripadnike policije koji su nam potvrdili da je put na tom pravcu zatvoren, te da Vrbas raste nevjerovatnom brzinom.

Policajci su nam rekli da je na tom mjestu oko 21 sat bila mala lokva, koja se za kratko vrijeme proširila i rijeka je poplavila cijeli put, zbog čega je i zatvoren.

Pored mosta u Trapistima pored rijeke Vrbas iz minuta u minut se okuplja sve veći broj građana koji nadgledaju vodostaj rijeke. Sa strahom komentarišu da ne pamte dugo vremena ovakve poplave.

Vodostaj Vrbasa porastao je skoro do mosta i ne zna se ukoliko bude još rastao da li će most moći to da izdrži. Još jedan most je skoro nestao. On povezuje naselja Priječani i Zalužani i danas oko 19 sati je znatno oštećen.

U mjestu Lazarevo u Banjoj Luci voda se takođe izlila, a na terenu su pripadnici policije i Civilne zaštite.

Saobraćaj se u mnogim dijelovima Banje Luke zbog kiše odvija otežano, a pojedini dijelovi grada su ostali bez rasvjete.

Na ulicama su pored nadležnih jedinica ažurni i građani, koji su većinom u gumenim čizmama i u pripravnosti da pomognu ugroženima.