Dva slučaja zaraze
91

U Banjoj Luci koronavirusom zaražen otac, ali i njegovo dijete koje je išlo u školu

Er. M.
Press konferencija ministra zdravstva Republike Srpske
Press konferencija ministra zdravstva Republike Srpske
Kod stanovnika Banje Luke, koji je na radu u Italiji, i njegovog djeteta potvrđena je zaraza koronavirusom, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite entiteta RS Alen Šeranić.
Na konferenciji za medije rečeno je da je pacijent smješten na Univerzitetskom kliničkom centru RS, da je dobrog općeg stanja, da je imao blagu temperaturu te da mu supruga i dijete žive u Banjoj Luci. Entitetski organi istakli su da nema mjesta panici, kao i da se problemu pristupa odgovorno.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite entiteta RS Alen Šeranić obratio se danas javnosti te kazao da je riječ o sredovječnoj osobi koja se javila službama u skladu s pravilima. Kako kaže, početkom sedmice urađeni su nalazi i virus je potvrđen, a pacijent je izolovan na UKC RS.

On je istakao da se pacijent osjeća dobro i da ovo nije ništa neočekivano, jer dosta ljudi iz BiH radi u Italiji, ali i da se može očekivati još slučajeva. Istakao je da su ostvareni kontakti s porodicom oboljelog i da je potvrđena zaraza koronavirusom kod djeteta.

Alen Šeranić, ministar zdravstva Republike Srpske
Alen Šeranić, ministar zdravstva Republike Srpske

Kako kaže, ostvareni su kontakti sa školom u koju dijete ide i pokušavaju ostvariti kontakt sa svim osobama s kojim su oboljeli bili u kontaktu. On je rekao da se i dijete osjeća dobro, a da pacijentova supruga nije pozitivna na koronavirus.