{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Banjoj Luci i Sarajevu obilježen Svjetski dan kontracepcije

26.9.2012. u 17:35
46
14
U Banjoj Luci i Sarajevu obilježen Svjetski dan kontracepcije
46
Aktivisti “Asocijacije XY” danas su na Trgu Krajine u Banjoj Luci, kroz više aktivnosti i pod motom "BiH – zemlja u kojoj je svaka trudnoća željena“ obilježiti Svjetski dan kontracepcije.
Desetine volontera “Asocijacije XY” su kroz interaktivne radionice na otvorenom, pod nazivom "Uči gdje stigneš“ i dijeljenje promotivnog i edukativnog materijala prenijeli javnosti ovogodišnji slogan manifestacije.

Ulična akcija, koja je osim Banje Luke organizovana i u Sarajevu, trajala je od 12 i 15 sati.

“Pod motom 'BiH – zemlja u kojoj je svaka trudnoća željena' SDK 2012 se fokusira na potrebi da mladi unaprijed razmisle i da na taj način u svoje planove za budućnost ugrade i kontracepciju kako bi prevenirali neplanirane trudnoće i spolno prenosive infekcije”, naveli su u “Asocijaciji XY”

Jedna od centralnih aktivnosti bio je i današnji sastanak u glavnom gradu BiH o temi “Siguran pristup sredstvima za zaštitu reproduktivnog zdravlja – promoviranje nacionalnog vlasništva“.

Na skupu su predstavljeni rezultati istraživanja sprovedenog tokom prošle godine od strane Međunarodne federacije za planiranje porodice, koje se tiče analize o planiranju porodice i reproduktivnog zdravlja u sedam zemalja Istočne Evrope i Centralne Azije s fokusom na BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: