Converse Block Party
4

U banjalučkom Kampusu počela velika ulična zabava

Piše: D. T.
Foto: G. ./Klix.ba
(Foto: G. Kec/Klix.ba)
U banjalučkom studentskom Kampusu večeras je počela prva velika Converse ulična zabava u gradu na Vrbasu, pod nazivom Converse Block Party, kojoj prisustvuje veliki broj posjetilaca i ljubitelja ulične kulture.

Zabava je počela oko 19 sati, uz muziku poznatih DJ-a i crtanjem grafita. Nakon art umjetnosti i DJ-inga, započeli su plesovi u uličnom plesu, te skate akrobacije i spoj ulične umjetnosti.

“Zabave koje su zatvarale Bruklin i Bronks kvartove, kako bi se spojila ulična umjetnost i muzika, poslužile su kao inspiracija za prvi banjalučki Converse Block Party, koji će pretvoriti Kampus u pravu uličnu art zonu, gdje će Converse svima otkriti nove umjetničke i društvene vrijednosti ulične art kulture”, najavili su organizatori manifestacije.

Oni ističu da će broj posjetilaca u Banjoj Luci potvrditi koliko je ulična kultura popularna u ovom gradu, ali i čitavoj BiH. Zanimljivo je da se 21. jun obilježava i kao Go Skateboarding Day, odnosno međunarodni praznik skejtera koji je ustanovila organizacija skejt kompanija IASC.

U Banjoj Luci večeras nastupaju The Skate Jam Competition sa skate&snowboard klubom Gola Voda, Tiborom, Miroslavom i ostalim skejterima, a prisutni su mogli da vide i grafite Artist workshop, te ulična "borba" banjalučkih brakedancera, DJ Spark.