Adrenalin Summer DJ fest
3

Pet dana vrhunske DJ i adrenalinske zabave u Banjoj Luci

Piše: D. T.
Na tvrđavi Kastel u Banjoj Luci sinoć je počeo Adrenalin Summer DJ fest Banja Luka 2012, koji će trajati do subote 25. augusta.

Uz domaće DJ-eve, na manifestaciji će učestvovati i dva velika svjetska DJ imena, a to su Jay Lumen i Crazibiza.

Zajedno sa njima na festivalu će nastupiti afirmisani DJ-evi Mladen Tomić, Woodie, Digital Seekers, Vladan Cvijetić, Igor Oraščanin, Besnik Koshi, pobjednik Adrenalin DJ festa na Jahorini Marko Lukić, kao i drugoplasirani Jasmin Šahinagić, poznatiji kao DJ Woid.

Kako je saopšteno, festival će u pet dana svog trajanja ponuditi dosta sadržaja za sve mlade posjetioce, a pored žurki tu je široka lepeza različitih aktivnosti, rafting, skate takmičenje, takmičenje u biciklizmu, hidrospid te takmičenje mladih neafirmisanih DJ-eva.

Prvi Adrenalin DJ fest održan je u martu na Jahorini, a cilj je da se ovaj fest održava dva puta godišnje, zimi i ljeti. Koncept festivala predviđa četiri noćna partyja i takmičenja u tri adrenalinska sporta, kao i veliku regatu rafting klubova i rekreativaca.

Događaj bi trebao prvi put okupiti veliki broj mladih ljudi iz BiH na jednom mjestu, a sve sa ciljem jeftinog putovanja i vrhunskog provoda na izuzetno atraktivnoj lokaciji. Ciljani gradovi su Banja Luka, Sarajevo, Mostar, Tuzla, Trebinje, Pale, Bihać i Zenica, kao i sve ostale manje i veće opštine u BiH.

"Na ovakav način želi se utjecati na razvoj lokalne zajednice u smjeru omladinskog turizma i da Banja Luka kao takva destinacija razvije imidž kulturno-zabavnog centra sa akcentom na ovaj događaj", saopštili su organizatori festivala.

Na tvrđavi Kastel sinoć su nastupili Jay Lumen, Mladen Tomić, Woodie, Digital Seekers, dok je za danas predviđeno takmičenje Bike Extreme u downhill freeride biciklističkim disciplinama. Nakon toga, u 21 sat će biti održano proglašenje pobjednika trke, osmina finala takmičenja u DJ-ingu i Bike after party, na kojem učestvuju DJ Vladan Cvijetić i Besnik Koshi aka Extenzion.

U četvrtak je planirano takmičenje u skateboardingu i roll disciplinama na uređenom poligonu skate parka na Trgu Krajina, a poslije proglašenje pobjednika očekuje se četvrtina finala u DJ takmičenju i Skate and roll after party, na kojem nastupaju DJ Woodie i pobjednik ADJF Jahorina 2012 Marko Lukić.

U petak je, za uvod u polufinale DJ takmičenja, planirana velika hidrospid trka na slalom stazi u Kanjonu Tjesno, a nakon toga će se publici predstaviti Igor Oraščanin, Woid, Besnik Koshi aka Extenzion i Digital Seekers.

Za subotu je planirana Rafting closing regata – masovna regata iz Krupe na Vrbasu za sve zainteresovane učesnike i dolazak na završnu festivalsku večer na tvrđavu Kastel te nastupi Crazibize, Digital Seekers i Vladana Cvijetića.