{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U akciju spašavanja na Ozrenu uključile se i Oružane snage BiH

24.9.2015. u 16:39
30
29
U akciju spašavanja na Ozrenu uključile se i Oružane snage BiH
30
U akciju spašavanja na Ozrenu uključile se i Oružane snage BiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Oružane snage BiH uključile su se danas u akciju spašavanja povrijeđenih u padu manjeg aviona na Ozrenu.
"Na zahtjev Direkcije za civilnu avijaciju BiH, a u skladu sa propisanim procedurama danas je angažiran helikopter iz sastava 1.HS/Brigade zračnih snaga i Protuzračne odbrane namijenjen za službu traganja i spašavanja, uslijed pada manjeg aviona na prostoru Ozrena, lokacija Velika Ostravica", naveli su iz Oružanih snaga BiH.

Posada helikoptera "MI 8T OS BiH", poletjela je u 13,10 sati iz avionske baze Mahovljani-Banja Luke sa zadaćom traganja i lociranja mjesta nesreće te evakuacije povrijeđenih do prve medicinske ustanove.

"Oružane snage BiH će i dalje u okviru raspoloživih kapaciteta i resursa biti u stalnoj pripravnosti za pružanje asistencije civilnim organima vlasti u BiH po zahtjevima i u izvanrednim situacijama i time dati svoj puni doprinos u izvršavanju ove zakonom propisane zadaće", dodaje se.

Prema mjestu nesreće na teritoriji Doboja, tačnije na područje Mjesne zajednice Brezici ka vrhu Ostravica na planini Ozren uputili su se pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, hitna medicinska služba iz Doboja i vatrogasci iz Doboja i Petrova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: