BiH
15

Detalji spašavanja na Ozrenu: Policija jednog od preživjelih navodila sirenama vozila

Piše: Am. Dž.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Jedna osoba je poginula, a jedna je teže povrijeđena danas nakon pada manjeg aviona na Ozrenu, potvrdila je za Klix.ba Ljerka Stanimirović, glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Doboj.

Treći putnik ovog aviona je pomogao policiji da nađe tačnu lokaciju pada letjelice i to na veoma nepristupačnom terenu.

Avion je lociran oko 15.30 sati, a na terenu su bili pripadnici Centra javne bezbjednosti Doboj, Jedinice za podršku, hitne pomoći, te radnici šumskog gazdinstva i vatrogasci.

"Pripadnici Centra javne bezbjednosti Doboj locirali su jedno lice sa kojim su ostvarili telefonski kontakt. Zatim se policija oglašavala sa sirenama kako bi ta osoba, koja je inače bila u svjesnom stanju, mogla da dođe do najsigurnijeg i najpristupačnijeg odredišta", rekla je za Stanimirović.

Putnik je uspio uputiti policiju ka lokaciji na kojoj je došlo do pada aviona.

"Ubrzo je pronađeno lice koje je zadobilo teške tjelesne povrede, a potom je pronađeno i lice koje je preminulo. Medicinski radnici su pružili ljekarsku pomoć povrijeđenima. Teško povrijeđena osoba je evakuisana i prevezena u Dobojsku bolnicu", dodala je Stanimirović.

Naglasila je da se na mjestu događaja očekuje i dolazak predstavnika Ministarstva komunikacija i prometa BiH koji su nadležni za vršenje uviđaja u ovim slučajevima.