Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Ako već ne možemo da se poredimo s MUP-om Kantona Sarajevo, očekujemo izjednačavanje s kolegama u ZDK ili u Mostaru, koji imaju veće plaće u odnosu na nas" Evo zasto je hitno potrebno promijeniti raspodjelu javnih prihoda. Zasto dopustamo da sarajevski policajac vrijedi vise, da sarajevski nastavnik, sarajevski profesor vrijede vise da sarajevska djeca vrijede vise, da, sarajevski doktor i sudija vrijede vise...
ZATOOO STO JE SARAJEVO ŠEHER GLAVNI GRAD
@manipani Veći prihodi, veći standard, ništa čudno bilo gdje u svijetu. Može se samo tražiti preraspodjela PDVa, ali opet će standard biti najveći u Sarajevu.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Vidi ih, rukeiza leđa, stomaci ko burad, ne mogu pretrčati ni 50m..nisu ni zaslužili veće plaće
ne mogu biti fit od masnog bureka sa haube i igranjem binga u sport plusu :)
Cuj crni hahahaha wtf
Stvarno sramota sve kukaju zive lordovski sve dzaba beneficje odjeca obuca auto pod guzicom kad ste vidjeli policajca da ide pjeske u patroli nepostoji to vise pogledajte kakva vozila vozaju a stanovi kuce vikednice.stvarno ih ne mrzim al sto je previse previse je.
Ma sta pricate cetvorka je pocela polako da nas zeza u citavoj federaciji i u KS.Smanjuju se plate odmah poskupljuju zivotni troskovi.Njihove plate su preko 5000 km svima.I sad Slag na tortu u pandemiji i svemu daju 10 miliona km za nova sluzbena auta,dok gradjani nemaju sta da jedu fujjjjj.Doci ce nama politika glave pomrijecemo na kraju od gladi svi.A Srbi Hrvati i Muslimani sjedite kuci.I treba nam ovako.
Sarajevo ima koeficijent 2 u raspodjeli javnih prihoda, dakle sve sto bi sarajevu realno trebalo da pripadne mnozi se sa 2x, dok drugi kantoni rade Sarajevo se gradi. Da je koeficijent 1.2 ili 1.3 pa bilo bi podnosljivo ali bez ikakvog obrazlozenja sve u sarajevu vrijedi dva puta vise nego u ostalim kantonima.
Treba nam jos koji kanton
APELUJEM NA IZMJENU ZAKONA KOJIM BI SE POLICAJCIMA OBEZBJEDILA VEĆA PRIMANJA A KOJA BI ZARADILI PISANJEM KAZNI ZA PARKIRANJE I SL. PREKRŠAJA - jednim udarcem 1000... rješenja
Ova zemlja je i previše centralizirana pogotovo u ekonomskom smislu...
Kako bi se ovo sve vrlo jednostavno moglo riješi, samo da ima volje, kao prvo ukinuti entitete pa i kantone, ukinuti sve stranke i osnovati samo 2, lijevu i desnu, ko pomene Musliman, Srbin, Hrvat odma pritvor, eh onda sve te pare koje su išle na silne ministre i kantone te stranke podijeliti svima, od policije, doktora do nastavnika a što ne i običnih radnika!
iskrena podrška muriji, jest da vas ne gotivim al sto jest jest, treba vam povecati platu.
Sto vam je Sarajevo rana? Samo cekate da iskoristite priliku da stvarate mrznju prema Sarajevu pojedinim komentarima... Ovdje je pitanje plate ljudi koji rade i koji zele bolje uslove koji su cak i zakonom propisani. Napadnite svoju vlast, a ne krivite Sarajlije. Cest je slucaj da Sarajlija u Tuzli i nije bas dobrodosao, a to je jedan od epiloga idiotizma koji napise izrevoltirani građan. Niste djeca da kazete on ima, hocu i ja. Samo trazite sto vam pripada!
Pizde ne smiju ni zakazat sastanak,a kamoli u štrajk ici...
namaknu oni sebi jos jednu platu za sedmicu
Tuzla radi Sarajevo se gradi, vazda bilo.
Imaju I tuzlanski radnici 450 KM najnize plate. Takav standard
Sta da cinimo mi sto radimo kao security, kome da se zalimo