Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sada se djeca pripremaju za Njemacku odmah poslije osnovne skole.Ide se u srednju skolu za zanimanja koja je lako naci posao u Njemackoj.
tako je
Gimnaziju treba zakonom zabraniti!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zavrsis gimnaziju, neko drugi graficku i ima bolji prosjek od tebe za upis na fax. Nema prijemnog i onda odlucuje uspjeh, a realno matematiku bolje znas od njega. Zapadne te samofinansirajuci studij koji ti roditelji jedva ili nikako mogu priustiti.
Teška sudbina gimnazijalaca druže I sam sam nekad bio u toj poziciji, ionako smo nabili komplekse ostalim školama jer smo s više znanja, a kamo li za fakultet
ili zavrse srednju u nekoj vukojebini i dodje na upis sa 100 bodova, dok djeca iz Sarajeva moraju u samofinansirajuce.
Treba samo na nekoliko godina zatvorit fakultete,a ostavit srednje skole.velika greska osposobljavat kadar koji nema poslije posla,koji nema znanja,i koji ide u skolu samo reda radi
Budimo realni u BiH nećeš imati posla šta god da završiš
Samo zanat. Kakve ekonomske i gluposti. Kad znas nesto raditi sigurno neces biti gladan. Palamudjenje - zanati nisu vise toliko unosni.
Kakav zanat. Buducnost je u tehnologiji. Tehnicke nauke i IT.
Gimnazija gubi smisao vec je davno izgubila.
Jbg bolje je i lakse nego da ganja ovamo i onda upisuje umrlo masinstvo ili elektrotehniku gdje profesori se izivljavaju i prave od tih fakulteta bauk. Nikad nikome ne bih preporucio da upise masintvo ili etf u Sa ili u Bih, bolje da ganja negdje vani.
Medicinska skola/fakultet i kurs njemackog jezika... Buducnost obezbjedjena. Sretno da vam bude djeco, pametniji ste puno nego mnogi odrasli.
Pa sta je tu cudno? Njemacka legende moje, ode vam jos vise ljudi 😆
Kad zavrsis gimnaziju samo si maturirani neznalica. Djeco idite u medicinsku, gradjevinsku, masinsku, elektrotehnicku! U gimnaziju idu samo furachi 😂😂😂
ovi iz Tuzle Bjeze ili u Eu ili Sarajevo a kao Puni su Ljubavi Prema Tz
Gimnazija -> Tehnicki fakultet -> Njemacka, Austrija i slicno -> dobro placen posao i ne moras nikome prati dupe ?!
Super moci ce ako osfanu u Bosni sami sebe lijecit posto nema ko drugi
Prehrambeni tehnicar na birou godinama 😁Ja bi sad djete odma u zanat poslo da uci te 4 godine zanat neki.A platio bi mu vanredno da zavrsi elektro tehnicku ili medicinsku.
Karta za Njemacku, pametna omladina sprema se
normalno, zavrsis medicinski i odmah Njemacka, lakse vec gimnazija, faks pa onda Njemacka ili negdje dr