Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi u SA ih imamo, koliko dugo vec 4-5 godina ali redovi su isti. Nista se nije bitnije promijenilo osim sto imas plastificiranu zdravstvenu knjizicu.
Imamo i duze mada nebitno, kao sto kazes sve isto osim sto imas komad plastike u ruci. Jos ti doktor prepise lijekove, odes u apoteku padne im sstem ili kaze tek ujutro ces moci podici lijekove. Nikakvo poboljsanje.
100%
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
nikad mi nece biti jasno zasto dodatno placam markicu svake godine 20 KM a redovno mi od plate uzimaju doprinose za zdravstvo koje je u k.cu. tesko onome ko je bolestan. danas je veca patnja "hodanje po doktorima" nego sama bolest
A Hrvatska ima 2 cipa u licnoj. Jedan za zdravstvevu druci za licnu. 😂
Ako se iz plata izdvaja za zdravstvo, ako se na svaki ugovor o djelu plaća zdravstvo, čemu plaćanje markica? Pitanje je retoričko
A šta ću sa tom e-karticom kada je usluga nikakva? I dalje moram nositi kovertu i kafu da bih dobio uputnicu bez čekanja od mjesec li dva da dođem na red kod specijaliste. Kada mognem sa njom bilo kojem privatniku onda će imati smisla. Stavili su me pred izbor.......idi privatniku da te odere da bi preživio ili daj meni kovertu da te oderem da bi preživio.
Šta je sa redovnih studenata koji imaju 26+ godina? Kako i koliko oni plaćaju te knjižice?
Ali zato počinje cekanje na telefonskoj liniji sto je inače skuplja varijanta+plus dobiješ termin recimo u 14h. dodjes i čekaš bar 1h.
Dragi moji tuzlaci tek cete sad cekati jer 99 % medicinskog osoblja ne zna koristiti racunar.
Hvala Allahu da se nešto pozitivno i kod nas u TK desi !
Molimmm, tek sada, pa kod nas je već ima par godina
a zašto ne stvaiti sve podatke na ličnu kao što je u hrvatskoj ah da treba netko uzet koju marku.
Ma lazete da to tek sad kod vas dolazi....majko moja mila pa jedna smo drzava 🤦‍♂️🤦‍♂️...majke mi ne vjerujem evo. Boze sacuvaj...mi fol ocekujemo auto put do Tuzle a nismo u stanju sinrhozovati zdravstvene knjizice.
Kristofor Kolumbo ..dobar dan!
"Digitalizacija" , vjerujem , tj nadam se , da je autor texta to htio reci .!?
"Digitalizacija" , vjerujem , tj nadam se , da je autor texta to htio reci .!?
Kad ćete se vi na Klix naučiti da svi stanovnici Tuzlanskog kantona nisu Tuzlaci, nije ovo kao Kanton Sarajevo. Edukujte se malo, ispadati smiješni, to je u vašoj državi.
Kako ces to objasniti glupom sarajlici koji ne zna ni uzi zavicaj, a kamo li Tuzlu i kanton koji cine jos opcine i gradovi kao Tuzla, Grcanica, Gradacac, lukavac, Srebrenik, Boonovici, Zivinice, Kladanj, Kalesija, Sapna, Teocak, Celic, Doboj istok. Hajde ti objasni to preglupom sarajlici koji ne zna ni odakle mu Sarajevo pocinje ni gdje zavrsava